Oslo

Fant 70 kvinner under razziaen

Politiet fant rundt 70 nigerianske og asiatiske kvinner da de aksjonerte mot seks bygårder som eies av den nå halliksiktede eiendomsinvestoren.

Aftent har dokumentert prostitusjon i flere av mannens gårder. Dette bildet er fra Vogts gate 17.
 • Thomas Olsen
  Journalist

Oppdatering: Gårdeieren og hans vaktmester ble dømt for å ha leid ut til prostituerte i Oslo tingrett i 2009, men denne dommen ble opphevet da begge ble frikjent for hallikvirksomhet i Borgarting lagmannsrett i 2011.

I dag slipper eiendomsinvestoren ut etter halvannen uke i varetekt. Mannen er siktet for hallikvirksomhet gjennom utleie til prostituerte i flere av bygårdene han eier i Oslo.

Siktelsen kom samtidig med at politiet forrige tirsdag foretok razzia i seks av utleiegårdene. Her møtte politiet mange utenlandske kvinner. ’

— Det ble registrert ca. 70 utenlandske kvinner, fra Nigeria og Asia. Men vi var ikke inne i alle leilighetene, det hadde vi ikke kapasitet til, sier politiadvokat Berit Johannessen.

Mange av kvinnene sa at de var prostituerte, men Johannessen vil ikke si om noen har innrømmet sexsalg fra mannens leiligheter.

Politiet mener at det lenge har foregått omfattende prostitusjon i disse gårdene.

Aften har i flere artikler skrevet om trafikk av prostituerte og horekunder i mange av mannens gårder i Oslo.

Det er beslaglagt regnskap og beboerlister fra selskapenes hovedkontor i Skippergata 18 og i mannens bolig.

Når varetektstiden i dag går ut, vil ikke politiet be om utvidet fengsling.

- Slik det ser ut nå, kommer vi til å løslate ham. Vi har foretatt de mest nødvendige avhør og har sikret oss de forklaringene vi trenger. Begrunnelsen for varetekten var at han ikke skulle kunne samkjøre forklaringer med ansatte i selskapet eller andre, sier Johannessen.

Nekter

Hun opplyser at politiet ikke har noen grunnlag til å knytte utleier til organisering av prostitusjonen, men mener at gårdeier var klar over aktiviteten. I tillegg er politiets skattekrimenhet involvert i etterforskningen.

- I avhør har siktede nektet straffskyld. Nå vil etterforskningen ta noen uker. Fortsatt jobber vi med avhør av naboer og leieboere. Endel naboer har også tatt kontakt etter at saken ble kjent, sier politiadvokaten.

Les også

 1. Gårdeier siktet for hallikvirksomhet

 2. Aksjonerte mot brakkebaron

 3. Slår seg opp på utleie

 4. - Jeg føler meg ikke trygg

 5. - Har fått tilbud om forbedringer

 6. - Helseskadelig

Les mer om

 1. Prostitusjon
 2. Etterforskning
 3. Oslo