Oslo

- På tide å gifte seg nå

Kristin Solem kunne like gjerne giftet seg en kald, hvit vinterdag, men mannen hennes ønsket seg sommerbryllup. Det syntes hun var helt i orden. I et ekteskap må man velge det begge er fornøyde med, mener hun.

Kristin Solem er så nygift at hun synes det er uvant, men fint å si «mannen min» om Christoffer Lütken.
  • Vibeke Borgersen

- Gir det en spesiell følelse å være nygift?

- Ja på den måten at bryllupet er noe vi har sett frem til veldig lenge, man vet ikke helt hva man går til, bare at det er en dag som er så annerledes enn alt annet. Nå vet vi at den ble helt fantastisk.

- Hvor lenge har dere planlagt bryllupet?

- Christoffer fridde til meg 1. desember 2012, så vi har hatt god tid til å planlegge og det var veldig, veldig bra. Vi jobber mye begge to og har vi trengt tiden for å få på plass alle detaljer.

- Har du og mannen din vært like involvert?

- Absolutt. Ellers hadde det ikke blitt noe bryllup. Han har vært kjempeengasjert og stått på like mye som meg. Og vi har vært enige gjennom hele prosessen.

- Hva var den største utfordringen?

- Det meste gikk ganske greit. Men det er mye logistikk og mange detaljer som man ikke tenker på og som viser seg å ta tid. Bare det å velge blomster, bordkort og hvilken farge som skal gå igjen som en rød tråd krever sitt. Jeg trodde bordplasseringen skulle være en enkel sak, men det var det ikke. Vi hadde familiebord og vennebord og satte sammen folk vi regnet med ville trives sammen. Par satte vi ved samme bord, men de fikk ikke hverandre til bords.

- Hva var mest vellykket?

- Jeg synes alt ble helt perfekt. Folk var flinke til å holde korte taler. De var på halvannet til to minutter. Noen var morsomme, andre mer seriøse, ingen var kjedelige. Vi hadde en helt fantastisk fotograf, en venn av oss som var utrolig engasjert og fikk alle med på ulike fotostunt. Det ble vellykket. Og jeg må nevne presten, Eirik Rice Mills. Vi kjente ham ikke fra før, men han klarte å dra frem morsomme aspekter ved oss. Han var fin og dyktig. Selve festen holdt vi i Gamle Logen. Det er litt gammeldags og romantisk, men ikke for romantisk. Vi ønsket oss en personlig fest som ikke var altfor formell, og det fikk vi.

- Hvorfor ville dere gifte dere og ikke bare forbli samboere?

- Vi har vært sammen i seks år og bodd sammen i nesten fem. Nå følte vi det var på tide å gifte oss. Christoffer hadde også lyst å være gift før vi får familie. Jeg synes det er fint å gi hverandre hånden på at vi ønsker å leve resten av livet sammen, markere at vi er hverandres beste venner og vil hverandre det beste.

- Og hvordan skal dere klare å holde sammen?

- Det tror jeg går veldig, veldig bra. Vi utfyller hverandre. Er forskjellige på noen områder og like på andre. Vi løser ting veldig fint sammen, og nå kjenner vi hverandre på godt og vondt.

- Hvorfor valgte dere kirken?

- Mest for å følge en tradisjon. Da jeg sto på kirketrappen med pappa angret jeg et øyeblikk på at vi ikke bare hadde valgt borgerlig og fått det fort unnagjort. Jeg sto der og visste at når dørene åpnet seg så skulle jeg gå nedover hele det lange kirkegulvet. Jeg tråkket litt på kjolen og synes det var nervepirrende, men alle var jo så blide og organisten holdt ut og spilte helt til vi var fremme.

- Har du noen tips til andre som skal gifte seg?

- Vær tidlig ute med å velge lokale og kirke. Ha gode sko og velg forlovere som du vet vil støtte deg gjennom hele dagen og kvelden. Du trenger dem til alt fra å rette på kjole og hår til å holde vesken og bare hjelpe deg med alt som dukker opp.

Sommer er høysesong for bryllup. Brudeparet Kristin Solem og Christoffer Lütken valgte juni-vielse i Ullern kirke.

«Det beste bryllupet vi har vært i», sa gjestene etter festen til Kristin Solem og Christoffer Lütken.
En enkel caffe latte med hjerteskum på toppen.