Oslo

Varsler om skogbrannfare og bålforbud på SMS

Beredskapsetaten i Oslo kommune sender nå ut SMS-varsel til alle mobiltelefoner i Oslo kommune om den ekstreme skogbrannfaren og forbud mot bål, grilling og ild i skogen, marka og på øyene.

Skogbrannfaren er ekstremt høy. Her fra brannslukking ved Taraldrud trafikkstasjon mandag kveld Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

 • Hilde Bjørhovde
  Hilde Bjørhovde
  Journalist

Kjære Oslo, vis ansvar og respekter totalforbudet, så slipper vi en stor skogbrann, twitrer Oslo 110-etaten og beredskapsetaten.

Det er ekstremt tørt og totalforbud mot alle former for bål og grilling i skogen, marka og på øyene. Men til tross for massiv medieomtale, opplever brannvesenet at mange ikke respekterer forbudet.

«Over en halv million Facebook-brukere har sett våre innlegg, der vi forteller om totalforbudet mot all bruk av ild. Vi har fått butikker og bensinstasjoner til å henge opp skogbrannfare-plakater ved engangsgrillene. Og vi har vært ute i marka for å henge opp plakater, og for å snakke med folk.

Vi føler vi har gjort alt vi kan for å forebygge en stor skogbrann i kommunen vår. Men likevel er det så mange som ikke forstår. Det er helt ubegripelig.» skriver Oslo brann- og redningsetat på Facebook, og fortsetter:

«Hvis vi observerer bål, grilling eller annen bruk av ild i risikoområdene nå, vil vi betrakte det som et bevisst brudd på totalforbudet, og grovt uaktsomt. I slike situasjoner vil politiet bli varslet for videre oppfølging.

Kjære Oslo. Hør på oss. Det er knusktørt i skogen nå, og selv den minste gnist kan antenne en stor skogbrann. Det eneste som er greit er grilling i egen hage, borettslag/sameie, eller i byparkene innenfor ring 3.»

 • Les også: Folk fortsetter å brenne bål og grille, tross forbud

Les mer om

 1. Oslo
 2. Bål

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Nå er åpen ild og engangsgriller forbudt i alle kommunene rundt Oslo. Men dette er fortsatt lov.

 2. OSLO
  Publisert:

  Folk har ikke fått med seg forbudet: Her låner brannvesenet en kano for å stanse bål i Marka

 3. NORGE
  Publisert:

  Flere butikker fjerner engangsgriller fra hyllene

 4. NORGE
  Publisert:

  Nå oppheves grillforbudet flere steder

 5. OSLO
  Publisert:

  Regn hjelper lite: Fortsatt stor skogbrannfare i Oslo-området

 6. NORGE
  Publisert:

  Stor skogbrannfare i Sør-Norge