Varsler om skogbrannfare og bålforbud på SMS

Beredskapsetaten i Oslo kommune sender nå ut SMS-varsel til alle mobiltelefoner i Oslo kommune om den ekstreme skogbrannfaren og forbud mot bål, grilling og ild i skogen, marka og på øyene.

Skogbrannfaren er ekstremt høy. Her fra brannslukking  ved Taraldrud trafikkstasjon mandag kveld

Kjære Oslo, vis ansvar og respekter totalforbudet, så slipper vi en stor skogbrann, twitrer Oslo 110-etaten og beredskapsetaten.

Det er ekstremt tørt og totalforbud mot alle former for bål og grilling i skogen, marka og på øyene. Men til tross for massiv medieomtale, opplever brannvesenet at mange ikke respekterer forbudet.

«Over en halv million Facebook-brukere har sett våre innlegg, der vi forteller om totalforbudet mot all bruk av ild. Vi har fått butikker og bensinstasjoner til å henge opp skogbrannfare-plakater ved engangsgrillene. Og vi har vært ute i marka for å henge opp plakater, og for å snakke med folk.

Vi føler vi har gjort alt vi kan for å forebygge en stor skogbrann i kommunen vår. Men likevel er det så mange som ikke forstår. Det er helt ubegripelig.» skriver Oslo brann- og redningsetat på Facebook, og fortsetter:

«Hvis vi observerer bål, grilling eller annen bruk av ild i risikoområdene nå, vil vi betrakte det som et bevisst brudd på totalforbudet, og grovt uaktsomt. I slike situasjoner vil politiet bli varslet for videre oppfølging.

Kjære Oslo. Hør på oss. Det er knusktørt i skogen nå, og selv den minste gnist kan antenne en stor skogbrann. Det eneste som er greit er grilling i egen hage, borettslag/sameie, eller i byparkene innenfor ring 3.»