Oslo

Skuddrama i Oslo sentrum - flere skadet

Fire personer er siktet etter skytingen ved utestedet Mona Lisa i Grensen i Oslo sentrum natt til søndag.

Tungt væpnet politi utenfor restauranten Mona Lisa i Grensen i Oslo sentrum der skudd ble avfyrt natt til søndag.
  • Hanne Brønmo
    Journalist
  • Thomas Olsen
    Journalist

Fire personer er skadet etter at det i natt ble løsnet flere skudd inne på Mona Lisa i Grensen. Politiet jobber nå med å skaffe seg oversikt over hendelsesforløpet.

— Vi har pågrepet en person i forbindelse med skytingen. I tillegg er ytterligere tre personer pågrepet i forbindelse med slåssing som oppstod på stedet, sier vaktleder John Rune Lande ved Kriminalvakten i Oslo.

Politiet opplyser søndag ettermiddag at totalt fire personer er siktet for legemsbeskadigelse. Alle er i 30-årene.

Les mer:

Les også

Polititeori: Langvarig konflikt lå bak skytedrama

Kjenning av politiet

— De er godt kjent for politiet. Det har oppstått slåssing og krangling om et eller annet, men hendelsesforløpet er fortsatt uklart for oss. De blir avhørt i løpet av dagen, sier Lande ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

- Vi har grunn til å tro at det var en gjengkonflikt, men dette er et spor vi jobber videre med utover dagen, sier Lande.

Politiet utelukker ikke at flere er involverte.

Festen fortsatte

Eier og daglig leder av Mona Lisa, NavazVirani, forteller at han ikke var på jobb lørdag og først ble informert om hendelsen før søndag morgen.

— Bråket involverte ikke våre gjester, men begynte ute hvor de aktuelle personene kom seg inn og fortsatte på puben Da Vinci, sier Virani til Aftenposten.

Mona Lisa Huset har flere restauranter i de ulike etasjene. Her fortsatte matserveringen til nesten 800 firmagjester som normalt, ifølge Virani.

Politiet melder at oppgjøret skal ha foregått både på utsiden og innsiden av restauranten.

Flere skadede

Gjester på Mona Lise ble holdt igjen og avhørt av politiet i natt.

Utestedet ligger sentralt i Grensen i Oslo sentrum, et område proppfullt med utelivsgjester lørdag kveld.Dramaet skjedde kun få meter fra Karl Johans gate, med mange vitner.

— Det har vært løsnet minst to skudd på innsiden av et utested. Vi har fire skadede, tre som er lettere skadet og en som foreløpig er uavklart, forteller innsatsleder Lise Dunham i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Skadet av kniv, ikke skuddene

Politiet sperret store deler av Grensen. Politiet skal ha rykket ut til flere voldsepisoder på flere utesteder. I Grensen var det massivt, bevæpnet politioppbud. Ambulanser er også på stedet.

Ingen skal være skadet av skuddene.

— En person er sendt til Ullevål med knivskader, en annen er sendt til legevakten for behandling av det som trolig også er knivskader, forteller operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Rakk å komme unna

En stort antall utelivsgjester i Øvre Slottsgate ble i natt holdt igjen og avhørt. Det skal være mange vitner til skytingen. Likevel kom gjerningsmennene seg unna.

- 6-7 personer løp fra stedet like før politiet kom. Vi har ikke pågrepet noen, vi jobber med å eventuelt lokalisere og få informasjon om gjerningspersonene, sier Dunham.

- Hva vet dere om dem?

— Vi vet det er gutter av utenlandsk opprinnelse. Vi vet det har vært en disputt på utsiden av utestedet, og at det er blitt skutt på innsiden.

Væpnet politi befinner seg i området rundt Stortorvet og Grensen. Flere gater er sperret av. Til NTB opplyser politiet at det trolig dreier seg om en gjengkonflikt.

Kastet stoler

En vennegjengVGsnakket med utenfor utestedet sier de var inne og danset da flere begynte å slåss utenfor.

– Så kom de inn og løftet bord og stoler og kastet dem på hverandre. Det lå en mann på gulvet, han var veldig blodig og var stukket med kniv i ansiktet. Siden fortsatte slåssingen inne, og plutselig hørte vi et skudd bli avfyrt utenfra.