Denne uken blir det ekstra lange trafikkøer

Mandag stengte Østensjøveien ved Brynseng i rushtrafikken. Det henger sammen med rehabilitering av jernbanen mellom Oslo S og Ski.

Omkjøringsveien når 300 meter av Østensjøveien stenges i rushtiden

Fra mandag stenges deler av Østensjøveien ved Brynseng.

Les mer om arbeidene på jernbanen i sommer, og hvordan takle togkaoset

Den 300 meter lange strekningen mellom Brynsengveien og Nils Hansens vei blir stengt for gjennomkjøring i rushtiden fra mandag morgen, og vil være stengt til og med fredag.

Det er bare kjøring til eiendommene, syklister og kollektivtrafikk som får passere.

Buss for bane trenger plassen

Stengningen henger sammen med sommerens rehabilitering på jernbanen mot Ski. Det kommer til å bli perioder med stopp i togtrafikken mellom Oslo S og Ski.

For at passasjerene skal komme frem, vil NSB sørge for alternative reisemåter. Mange vil bli loset over på T-banen til Brynseng.

NSB frakter også svært mange med buss fra Oslo sentrum. I tillegg benyttes Bryn og Brynseng stasjon for overgang til buss, T-bane og tog.

NSB nytt togkaos i Oslo til sommeren. Disse arbeidene på jernbanen er årsaken.

Det gjør at NSB sammen med Ruter, har behov for å stenge Østensjøveien for personbiler, samt regulere den øvrige trafikken på de mest travle tidene på døgnet.

--Det vil bli mye folk, mange busser og stor trafikk i området ved Brynseng og Bryn, sier Gina Scholz, kommunikasjonsrådgiver i NSB.

Forventer kø

På grunn av oppgraderingen av Brynstunnelen er Østensjøveien allerede belastet med ekstra trafikk, og til uken må folk må være forberedt på enda mer kø. NSB samarbeider også med Oslo kommune og Vegvesenet, som også ser utfordringene i dette området.

Dropp bilen - ta heller turen gjennom urskogen i Svartdalen

– Vi er klar over at det allerede er sterkt belastet med ekstra trafikk på grunn av oppgraderingen av Brynstunnelen, og at det gjør situasjonen utfordrende for folk, sier Scholz.

NSB er også forberedt på reaksjoner på dette og beklager ulempene dette medfører i et område hvor det alt er mye trafikk og lange køer i rushtiden.

Trafikkmeldinger | Statens vegvesen

Ny uke med stopp i begynnelsen av august

I hele juli går trafikken som normalt. Men i begynnelsen av august blir det en ny uke med stopp, fra mandag 1. til fredag 5. august.

For oppdaterte trafikkmeldinger, ring 175 eller se vegvesen.no/trafikkmeldinger

10 gedigne bremseklosser i Norges største jernbaneprosjektAPTV