Oslo

Kraftig brann på Toppåsen skole i Oslo – gymsalen er totalskadet

Storbrannen i Toppåsen skole er slukket, meldte Oslo-politiet på Twitter rundt kl. 17.30. Da hadde brannmannskaper kjempet mot ilden i tre timer. Ingen ble skadet i brannen.

  • Olav Eggesvik
    Journalist
  • Olga Stokke
    Journalist

Brannen startet i gymsalen i 14.30-tiden onsdag ettermiddag. Bilder fra stedet viste lenge store, åpne flammer og kraftig røykutvikling.

– Søndre del av bygningen er totalskadet. Vi laget en begrensings-sone fra brannskillet, for å redde den resterende delen av bygget, opplyste Stig Henning Duaas til Aftenposten i 16.45-tiden, omtrent to timer etter at brannvesenet fikk melding om brannen. Han er vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat (OBRE).

– Det er ikke så mye gymsal igjen. Vegger har rast sammen, taket har rast sammen. Vi har konsentrert oss om å begrense spredning til den delen av bygget som vi mener at vi kan redde.

Slukningsarbeidet fortsetter

Duuas sier til Aftenposten at de fikk melding om brannen kl. 14.35:

– Første melding gikk ut på at det brant i veggen i gymsalen, så spredte det seg opp til taket.

To timer etter at brannen startet røk det fortsatt fra den totalskadede gymsalen. Slukningsarbeidet kommer til å fortsette utover kvelden, og det vil sannsynligvis være mannskaper på stedet hele natten.

– Vi kommer til å holde på en god stund for å hindre spredning, sier Duaas.

Flammene hadde godt tak på Toppåsen skole.

124 barn evakuert

Skolen er en barneskole som ligger mellom Holmlia og Prinsdal sør i Oslo kommune og har 372 elever. Skoledagen var over da brannen brøt ut, men 124 barn ble evakuert fra aktivitetsskolen som ligger like ved. Ifølge NTB har tre personer fått tilsyn av helse, men disse var uskadet.

Oslo-politiet melder på Twitter at ingen personer skal være skadet i forbindelse med brannen.

Politiet ba naboer om å lukke dører og vinduer, på grunn av mye røyk i området. De hadde ingen indikasjoner på at noen befant seg i bygningen eller tilstøtende bygg,

Brannmannskaper slukker flammene på Toppåsen skole.

Brannvesenet har hatt opptil 14 brannbiler på stedet. Fredrik Frøland, sjef i beredskapsavdelingen i OBRE, opplyser til Aftenposten at de har hatt to-tre fulle slukkegrupper i drift, pluss assistanse fra Follo.

Brannvesenet jobbet hardt for å stanse brannen på Toppåsen skole i Oslo.

– Full overtenning

Rune Åsgård, som bor like ved skolen, forteller at taket på gymsalen raste sammen da Aftenposten snakket med ham like før klokken 15.

– Det er full overtenning i gymsalsbygget, sa han til Aftenposten.

Gymsalen ligger ifølge Åsgård rett ved siden av kontorbygningen på skolen ifølge Åsgård. Han ble varslet av et av sine barn, som så røyk fra bygningen.

– Da begynte det å lukte, og man merket røyken på hele Toppåsen. Alle nødetatene er på stedet, sier Åsgård.

Les mer om

  1. Brann
  2. Oslo