To menn skutt og alvorlig skadet på Trosterud i Oslo

To menn, en i slutten av tenårene og en annen i 20-årene, ble natt til onsdag skutt på Trosterud i Oslo. Politiet driver et «intenst arbeid» for å finne ut hvem som sto bak skytingen.

Politiet ved åstedet for skytingen.

Klokken 01.15 natt til onsdag fikk politiet den første meldingen om at to unge menn hadde blitt skutt på Trosterud i bydel Alna i Oslo.

– Vi har kontakt med de pårørende, som har en tøff situasjon. Det er en vanskelig og sjokkerende beskjed å få, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Aftenposten.

Tilstanden til de to mennene beskrives som alvorlig. Begge er lagt inn på sykehus for behandling, opplyser Oslo politidistrikt.

– En av mennene er i slutten av tenårene. Den andre er en mann i 20-årene. Vi venter på oppdatering fra sykehuset, men den beskrives som stabil, men alvorlig, sier Metlid.

Området rundt åstedet ble sperret av.

Ber mulige vitner ta kontakt

De to mennene ble funnet i en oppgang til en bygning i Tvetenveien. Politiet oppfordrer potensielle vitner til å ta kontakt (telefon 22 66 81 76 eller tips.politiet.no).

– Dersom noen har sett noe, har video eller bilder, så ber vi vedkommende ta kontakt med politiet.

Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom de to mennene som er blitt skutt eller mulig motiv eller foranledning til skytingen.

– Det er alt for tidlig å si noe om det. Vi jobber fortsatt med vitneavhør, det er derfor viktig for oss å komme i kontakt med andre som kan ha gjort observasjoner av personer eller andre ting som kan være av interesse for politiet, sier Metlid.

Jakter spor med metalldetektor

– Vi jobber intenst med mye folk på stedet og avhører vitner. Samtidig jobber krimteknikere på åstedet, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB onsdag formiddag.

Bilder fra stedet viser at politiet bruker metalldetektor i området.

Politiet ble først kontaktet av AMK om hendelsen.

– Men flere har kontaktet oss om hendelsen, sa Pedersen.

Han sa at de har et pågående søk etter en eller flere gjerningsmenn. Foreløpig har ikke politiet noen formening om det er én eller flere som står bak skytingen.

«Intenst arbeid» pågår

Krimvaktleder Roger Hjertø i Oslo sa til NTB onsdag morgen at skytingen skjedde utendørs.

– Men vi har flere åsteder som skal undersøkes, både utendørs og innendørs, sa operasjonsleder Pedersen.

Politihelikopteret og flere hundepatruljer søkte etter mistenkte natt til onsdag. Onsdag morgen var søket resultatløst.

I en pressemelding fra Oslo-politiet klokken 09.12 opplyses det også det pågår «et intenst arbeid», men utover dette har ikke politiet flere opplysninger.

VG har snakket med et vitne som sier han hørte mellom tre og seks smell.

– Jeg tenkte ikke først det var skudd. Jeg tittet ut av vinduet og så to personer komme løpende. Like etter kom det en til, forteller han til avisen.