Politiet: – Knivstukket kvinne i Oslo var tilfeldig offer

En kvinne i slutten av 20-årene er operert etter å ha blitt knivstukket på Grünerløkka i Oslo. Ifølge politiet var hun et tilfeldig offer.

Frank Evensen/Photorunner

Midt i et av Oslo mest myldrende utelivsområder ble en kvinne i slutten av 20-årene stukket med kniv i mageregionen ved Birkelunden på Grünerløkka.

Politiet ble varslet av kvinnen selv klokken 3.11. Hun og en venninne ga politiet en svært god beskrivelse av gjerningsmannen og fortalte i hvilken retning han forlot stedet.

Det førte til at en mann i midten av 40-årene ble pågrepet kun få minutter senere, klokken 03.18, opplyser operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

– Han ble pågrepet i området Grüners gate og Fossveien med en kniv, forklarer Solberg. Han er siktet for drapsforsøk.

Offer operert i natt

Kvinnen ble sendt til Ullevål universitetssykehus. Hun er operert og tilstanden er stabil, opplyser politiet klokken 07.30.

– Skadeomfanget er ukjent, men hun var oppegående og tilsnakkende da nødetatene kom, sier operasjonslederen.

Hendelsen skjedde i Birkelunden, ikke langt fra Paulus kirke.

– Tilfeldig og uprovosert

– Etter samtaler med kvinnen og vitner fremstår det som hun var et tilfeldig offer. De skal ha kommet gående i hver sin retning da mannen uprovosert stakk henne. Det er ingen relasjon til gjerningsmannen, ikke noen krangel eller foranledning til knivstikkingen, sier operasjonsleder Solberg.

Først ble det meldt at de pågrepne mannen var norsk statsborger, men senere søndag opplyste politiet at han ikke er norsk statsborger. Han sitter nå i arresten og vil bli avhørt i løpet av søndag formiddag.

– Veldig alvorlig

Politiet kan ikke si noe mer om bakgrunnen for knivangrepet, annet enn at det er svært sjelden at noen blir knivstukket helt tilfeldig og uprovosert på gaten.

– Det er som regel en foranledning når noe slikt skjer, men det virker det ikke som det er her. Dette er en veldig alvorlig hendelse. Folk skal føle seg trygge når de beveger seg rundt i byen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tore Solberg.

Sitter i avhør

Ved 16-tiden opplyser politiet at den pågrepne er siktet for drapsforsøk. Han blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

– Han sitter fortsatt i avhør, sier Rita Parnas, påtaleansvarlig i saken til Aftenposten.

Politiet vet foreløpig ikke hvilket land mannen kommer fra.

– Han er utenlandsk statsborger. Vi vet ikke hvilket land han kommer fra. Så vidt vi vet, så bor han ikke permanent i Norge, sier Parnas.

Fornærmede er fortsatt ikke avhørt. Det er foreløpig uklart når det vil la seg gjøre.

– Hun er fremdeles på sykehus. Hun blir avhørt når det er mulig, sier Parnas.

Advokat Øystein Storrvik er oppnevnt som siktedes forsvarer. Han var ikke tilgjengelig for kommentar ved 16.15-tiden søndag.