10 år gammel gutt ranet i Oslo sentrum

En 10 år gammel gutt er blitt fraranet penger utenfor Møllergata skole i Oslo sentrum. Politiet søker etter fire gutter i 13-14-årsalderen.

Ranet skjedde utenfor Møllergata skole.

– Gutten var sammen med en kamerat da fire litt større gutter kom, dyttet ham over ende, holdt ham i bakken og tok fra ham penger. Han er ikke fysisk skadet, men preget av det som har skjedd. Han har avgitt forklaring til patruljen og er sammen med sin mor, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marianne Heidenstrøm.

Politiet fikk melding om hendelsen i 16.30-tiden, som skal være noe tid etter at ranet skjedde.

Politiet har signalement på de fire guttene som utførte ranet og leter nå i området, blant annet ved hjelp av overvåkingskamera.

Hendelsen skjer etter flere ran utført mot barn i Oslo. Mandag ble tre gutter i alderen 12–14 år truet og ranet i en ballbinge på Bekkelaget skole, et stykke fra der dagens ran fant sted.

To av guttene ble utsatt for vold, men ble ikke alvorlig skadet. Politiet trodde ranerne tok kollektivtransport mot sentrum etter ranet, og beskriver gjerningspersonene som mellom 12 og 14 år gamle og mørke i huden.

Tirsdag gikk politiet ut på ny og sa at de hadde stanset seks ungdommer, etter at de tidligere på dagen etterlyste sju eller åtte barn i alderen 13–14 år som truet til seg merkeklær fra andre unge.

Flere av de stjålne klærne ble funnet på de seks som ble stanset av politiet.

Operasjonsleder Heidenstrøm sier at det er for tidlig å si om det er en sammenheng mellom dagens ran i Møllergata og ranene tidligere denne uken.