To gutter ranet med machete i Oslo

Med en halvtimes mellomrom fikk politiet i Oslo melding om at to gutter ble ranet med machete i Oslo. Politiet setter ranene i sammenheng.

Første melding om ran kom inn til politiet klokka 23.30 fredag kveld. En ung gutt var blitt ranet med machete av tre unge menn i Maridalsveien på Tåsen i Oslo. En halv time senere fikk politiet melding om nok et machete-ran av en annen gutt, denne gang på Brattlikollen T-banestasjon, på Nordstrand sør for Oslo sentrum.

– Begge ofrene var unge gutter som ble slått og utsatt for vold, og som ble truet med en machete til å gi fra seg mobiltelefoner og verdisaker, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge politiets beskrivelse skal det ha vært tre menn i begynnelsen av 20-årene, mørkhudede og som snakket norsk, som var involvert i det første ranet. De hadde mørke klær.

Offeret for det andre ranet har beskrevet gjerningsmennene som to menn, trolig i starten av 20-årene og som var mørkhudet og snakket norsk. Begge skal ha hatt svarte jakker, men den ene hadde hvit bukse.

Politiet lette natt til lørdag etter de mulige gjerningsmennene.

– Det ser ut til å være sammenheng mellom ranene. Modus er den samme, alder på gjerningsmennene, beskrivelse og etnisitet likeså. Det er beskrivelse av samme type våpen og det er helt klart mulig å forflytte seg mellom de to stedene på den tiden som er beskrevet sier, sier Sandnes.