Oslo

Politiet ryddet leir i Sørkedalen i morges

Klokken 04 i morges aksjonerte politiet mot en leir av utenlandske bostedsløse ved Zinoberbroen i Sørkedalen.

Politiet ryddet i morges parkeringsplass og leir ved Zinoberbroen i Sørkedalen hvor det skiltede forbudet mot nattparkering er blitt brutt i lengre tid.
  • Stein Erik Kirkebøen

Lokalbefolkningen har lenge irritert seg over at bostedsløse har slått seg ned i Sørkedalen. Akersposten skriver at forholdene rundt en fotballbane Røa IL har i området er slik at banen ikke lenger kan brukes.

Politiet på Majorstua opplyser at de har fått en rekke klager fra naboer og andre som har reagert på forholdene. Ette hva Osloby erfarer har det lenge vært en leir ved fotballbanen, men de siste kvldene har det også vært ansamlinger på andre parkeringsplasser i dalen.

Kraftig forsøplet

For å komme til fotballbanen må barna gå gjennom leiren, hvor folk samles utover kvelden. Området, som kommunen har tilrettelagt for forskjellige aktiviteter, er ifølge Akersposten kraftig forsøplet. Stinkende toaletter er stengt, og det ligger toalettpapir, glasskår og hermetikkbokser mange steder i terrenget.

  • Romfolk fortviler over at de ikke en gang får bo i fred i skogen.
Politiet rykket grytidlig onsdag ut og bortviste de bostedsløse som har slått seg ned på parkeringsplassen i Sørkedalen.

– Foreldrene flytter eller avlyser kamper på denne banen. Det er jo ikke slik at vi bare ønsker folk bort, men forholdene er blitt slik at vi må leie de minste barna gjennom området. Dette er ikke holdbart lenger, sier daglig leder i Røa IL, Roger Bjørn Haugen, til Akersposten. Han mener politiet bør stenge leiren.

Aksjonerte grytidlig

Og grytidlig i morges reagerte politiet.

– Vi har fått en anmeldelse fra Rusken-aksjonen for brudd på lovforbudet mot camping i lengre tid, og i samarbeid med Rusken aksjonerte vi i morges, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til Osloby.

– To av våre patruljer aksjonerte klokken fire i morges. De gjennomsøkte 16 biler, og 51 personer ble bortvist fra området i tre dager, sier Hausvik.

Ifølge Akersposten påla politiet de som hadde bodd telt og biler på stedet å rydde opp etter seg før de fikk lov til å forlate området. Litt etter klokken seks var området ryddet og tømt.

Les mer om

  1. Politiet