Oslo

Bengt Eriksen ble Årets Osloborger

Bengt Eriksen koordinerte letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne med hele seg. Det synes våre lesere var så flott at de kåret ham til «Årets Osloborger».

Bengt Eriksen (foran) koordinerte leteaksjonen da kameratens datter, Sigrid Giskegjerde Schjetne, forsvant i august. Denne uken ble han kåret til Årets Osloborger for innsatsen han gjorde sammen med resten av kompisgjengen. Her er noen av dem som var med på lagspillet: Kjell Magnusen (f.v.), Gisle Olsen, Trond Nyhus, Ingvild Kilander og Arild Nerem. Foto: Anette Karlsen/Aftenposten

 • Astrid Løken
  Astrid Løken
  journalist

Eriksen viste stor handlekraft da barndomskameratens datter, Sigrid Giskegjerde Schjetne, forsvant natt til 5. august i år. Sammen med flere kamerater fra Oppsal dro han i gang letingen etter Sigrid. Samtidig startet noen en gruppe på Facebook.

Flere hundre mennesker møtte frem for å være med og lete. Eriksen og kameratene organiserte leteaksjonen som pågikk i fire uker. Dag etter dag gjorde Eriksen sitt ytterste for å motivere frivillige.

Et solid knippe

Bengt Eriksen ble nominert for denne innsatsen og som representant for alle de andre frivillige som stilte opp. Han fikk ikke bare flest stemmer, men det var også mange som spilte ham inn som kandidat da Aften ba om innspill.

Aftens leder, Kristin Kornberg, overrakte prisen i skolegården på Østensjø denne uken med kompisene som var med på organiseringen, til stede. Kornberg bor selv i nabolaget og så hvilken innsats Eriksen gjorde.

- Dette er egentlig trist, for utgangspunktet for dette er jo at Sigrid forsvant. Det var noen grusomme uker for Oslo og landet. Men du og mange andre stilte opp med et enormt engasjement. Du sto på trappa her dag etter dag, og det gjorde åpenbart inntrykk, for du fikk så mange mennesker med deg, sa Kornberg.

- Litt ambivalent

Prisvinneren var rørt, men presiserte at det ikke bare var lett å ta i mot prisen.

- Vi skulle nå ikke stått her, men nå gjør vi jo det da. Veldig hyggelig, men også litt ambivalent å vinne. Det er jo ingen sangkonkurranse. Vi skulle finne noen, og det gikk dårlig. Men vi vet at Sigrids mor, far og søster setter pris på det vi gjorde. Og vi er glade for at folk setter pris på det vi gjorde, sa Bengt Eriksen.

Les også

Hvem bør bli Årets Osloborger?

Aften kårer «Årets Osloborger» hvert år. Vinneren hedres med en tegning av Aftenpostens tegner, Inge Grødum. I år kom det inn drøyt 13 000 stemmer godt fordelt på alle kandidatene. Eriksen fikk 2930 av dem. Ikke langt etter kom byens egen visesanger Lillebjørn Nilsen. Det er tydelig at alle årets kandidater har gjort en innsats for byen som er blitt lagt merke til.

Gjengen på skoletrappa tenker ofte på de intense dagene i august.

- Det som gleder oss mest er kanskje smitteeffekten. Da en gutt forsvant i Larvik litt senere, stilte 200 mennesker opp i løpet av en halvtime. Så kanskje har vi klart å inspirere til noe, sier Eriksen. Han er mest opptatt av å få frem at de var mange som organiserte letingen og at alle de frivillige som stilte opp fortjener ros.

- Men vi må jo skryte litt av deg også da Bengt. Vi andre organiserte, men du motiverte, påpeker kompisen Gisle Olsen.

Flere av dem som stemte på Bengt, forklarte hvorfor: «Bengt holdt oss som trakk i støvler og refleksvest, fokuserte hver eneste dag.». «Han er uselvisk og inspirerende». «Han rørte oss alle med alt han kan om lagspill! Varm klem til Bengt Eriksen»

- Hva tenker du om det?

- Tusen takk, det er hyggelig. Fint, men jeg er mest glad for at folk stilte opp. Vi har vokst opp med lagspill alle sammen. Så vi er vant til å spille sammen, sier Bengt, og får anerkjennende nikk fra sidelinjen.

- Og tusen takk til alle som stilte opp, sier Bengt Eriksen.

De nominerte

Følgende var nominiert til Årets Osloborger 2012:

 • Bengt Eriksen
 • Rita Nilsen
 • Cecilia Dinardi
 • Gerd og Reidar Otto Ullevålseter
 • Bjønnulv Evenrud
 • Peter Groth
 • Sissel Thorson Falch
 • Lillebjørn Nilsen

img199.jpg Foto: Inge Grødum

Les mer om

 1. Årets Osloborger