Oslo

Tidligere Veireno-sjef nektet straffskyld

Johnny Enger, tidligere leder i avfallsselskapet Veireno, nektet straffskyld for grove brudd på arbeidsmiljøloven da rettssaken startet i Follo tingrett

Jonny Enger, tidligere leder i renovasjonsselskapet Veireno, hilser på sin advokat Christian Lundin på vei inn i Follo tingrett. Enger er tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven.
  • og NTB

Enger er tiltalt for ti grove brudd på arbeidsmiljøloven i Vestfold fra oktober 2015 til november 2015 og i Oslo fra oktober 2016 til januar 2017.

Påtalemyndigheten mener det i seks av tilfellene er skjerpende at praksisen fortsatte fra Vestfold til Oslo, og at det har vært alvorlig fare for liv og helse. Arbeidstilsynet avdekket blant annet at ansatte hadde jobbet opptil 88 timer i uken.

Forsvareren til Enger og VT-gruppen, advokat Christian Lundin, har sagt til NRK at Jonny Enger kommer til å erkjenne at den overtiden som er beskrevet i tiltalebeslutningen stemmer.

Det ble fullstendig kaos i søppelinnhentingen i Oslo da Veireno povertok høsten 2016.

– Men han erkjenner ikke straffskyld, fordi han mener det er en rekke omstendigheter utenfor hans kontroll som førte til at overtidsarbeidet skjedde, sier Lundin.

Det ble store problemer med søppelhenting i Oslo da Veireno tok over ansvaret i oktober 2016. Kommunen mottok over 30.000 klager fra byens innbyggere, og mange steder hopet søpla seg opp.

Rettssaken er berammet fra tirsdag til fredag.

Les også

  1. Tidligere Veireno-sjef tok ut 8,7 millioner i utbytte tross konkurs

  2. Tidligere Veireno-sjef må møte i retten etter søppelkaoset i Oslo

  3. Oslo kommune får ikke innfridd krav etter Veireno-konkurs

Les mer om

  1. Veireno
  2. Oslo
  3. Arbeidstilsynet