Oslo

Vil oppkalle fengselsallé etter Egon Olsen

Som lederen av Olsenbanden har bystyrerepresentant Peter N. Myhre (Frp) en plan. Han vil kalle alleen fra Grønlandsleiret til «Botsen» opp etter den evig optimistiske bandelederen Egon Olsen.

Arve Opsahl i kjent Egon Olsen-stil. Han har en plan - som selvfølgelig faller i fisk. Bør en sånn figur får en gatestubb oppkalt etter seg?
  • Stein Erik Kirkebøen

– Olsenbanden er norgeshistoriens mest vellykkede filmprosjekt, med 14 filmer på 30 år. Dette området er i forvandling og skal bli et attraktivt boligområde i Oslo. Da kan vi hedre Olsenbanden for å ha gitt hele det norske folk så utrolig mange gleder, sier Myhre til Østlandssendingen.

Forlanger vedtak

I god Egon Olsen-stil nøyer han seg ikke med å fremme forslag, han forlanger at det blir vedtatt. Hvis ikke truer han med bråk. Og så minner han om at det bare er tre år til 50 års jubileet for den første filmen om Olsen og banden hans.

  • Her får du avslørt hemmeligheten bak Olsensbandens utrolig suksess på filmlerretet.
  • Angrende filmanmelder kryper til korset:Jeg var for streng med Olsen.

Skuespiller Arve Opsahl var bandeleder og liksom-mesterhjerne Egon Olsen i 13 filmer fra 1968 til 1999.

Lokalpolitiker: - Spennende

Leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo, Line Oma Steine, synes forslaget er spennende.

– Vi vil jo at dette området skal brukes av folk som bor her. Da er det veldig bra med et navn som klinger godt og alle forbinder denne alléen med Egon Olsen, sier leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo, Line Oma Steine, til Østlandssendingen.

Hun tror det er god sjanse for at forslaget blir virkelig etter at det har vært til behandling i bydelens navnekomitéen og bydelsutvalget: – Det er jo et publikumsvennlig navn.

PS

Danskene ligger foran oss. Ifølge en leser døpte de veien fra fengselet der filmene begynner, til Roskildevej for Egon Olsens vej i 2004.

Les mer om

  1. Film
  2. Oslo
  3. Kultur