Politiet leter etter disse mennene etter gullsmedranet

Politiet ber om hjelp fra publikum etter gullsmedranet på Skøyen fredag kveld. Disse tre mennene ble sist observert løpende inn på et anleggsområde på Fornebu.

Politiet jakter på disse tre mennene etter gullsmedranet på Skøyen fredag kveld.

Gullsmed Heyerdahl på Skøyen ble ranet fredag kveld av tre maskerte ranere.

Gjerningspersonene fikk med seg flere dyre klokker av merkene Tag Heuer, Longines og Baume&Mercier.

Ifølge vitneobservasjoner kjørte gjerningspersonene fra ransstedet i en burgunder Audi 80. Bilen er meldt stjålet fra Claus Riis gate, ikke langt fra Alexander Kiellands plass i Oslo, i løpet av 16. eller 17. februar.

Like etter kl 18:30 fredag fikk politiet melding om at bilen hadde stoppet på Widerøeveien like ved Telenor Arena på Fornebu. Bilen ble observert i stor fart mot rundkjøringen ved Telenor Arena hvor den delvis krasjet, før den svingte av opp mot Widerøeveien. Tre personer ble sett løpende fra bilen opp Widerøeveien og inn på et anleggsområde. Dette er siste observasjon av antatte gjerningspersoner.

Politiet ønsker tips fra publikum i saken og går nå ut med overvåkningsbilder fra ranet.

Spesielt er politiet interessert i vitneobservasjoner fra selve ranet, samt observasjoner av personer med bekledning som vist på overvåkningsbilder og observasjoner av den aktuelle bilen. Ved funn av klær, sko eller bager i aktuelle områder er dette av stor interesse for politiet.

Her er ranerne fotografert av et overvåkingskamera på vei inn i butikken.

Sperret veiene på Fornebu

Bevæpnet politi sperret av veiene ut fra Fornebu mens letingen etter ranerne pågikk, blant annet med helikopter, men uten hell. Ifølge Oslo-politiet lørdag morgen er ranerne fortsatt på frifot.

Vaktleder Janne Kroglund ved krimvakten opplyser til Aftenposten at saken er overført til etterforskning. Politiet skal nå gå gjennom videoopptak fra overvåkingskameraer.

Gjerningspersonene truet med skytevåpen før de flyktet fra åstedet på Skøyen fredag kveld i en stjålet Audi. Politiet opplyser at det var minst to gjerningsmenn, som var maskerte. Trolig var det det tre eller fire med på ranet.

– De tok seg inn i gullsmeden til fots, truet betjeningen med våpen og fikk med seg verdigjenstander. Så reiste de avgårde med en bil på utsiden, forteller Hanne Nordve, politiets innsatsleder på stedet.

Bilen ranerne rømte med, ble altså funnet forlatt midt på en vei utenfor Telenor Arena på Fornebu.

– Det er tre personer som ble sett løpende fra bilen, forteller operasjonsleder Åste Tanem ved politiets operasjonssentral i Asker og Bærum.

Det ble søkt med hund og helikopter etter personene. Ved 23-tiden ble søket avsluttet.

Politiet var raskt på plass på ransstedet fredag kveld.

Punktert bil

De tre som løp fra rømningsbilen, lot bilen stå på tomgang. En time etter de løpte fra stedet, gikk bilen fortsatt på tomgang. Ett dekk var helt flatt, men årsaken til det var uviss.

– Vi har ingen opplysninger om at gjerningspersonene er farlige for tredjeperson, het det i en Twitter-melding fra politiet.

Flere patruljer fra både Oslo og Asker og Bærum ble satt inn i aksjonen etter ranet.

– Det er ingen som ble skadet, men det har vært en traumatisk hendelse for de som ble utsatt for dette. Vi har tilkalt helsepersonell for å ivareta betjeningen, sier Nordve.