Direkte: Hvilke norske restauranter får Michelin-stjerner?
Stavanger-restauranten Sabi Omakase får sin første Michelin-stjerne. Se direktesendingen ovenfor!
– Jeg er virkelig overveldet av denne anerkjennelsen. Dette gir ny giv til å videreutvikle nordisk edomae. Jeg ønsker å være til inspirasjon og fremme bruken av den unike, norske sjømaten, sier sushikokk Roger Asakil Joya, som er medeier i restauranten.
Maaemo i Oslo beholder sine tre stjerner.
I år får også restauranten Koks stjerne. Det er første gang Færøyene får en restaurant med Michelin-stjerne.
– Vi har et fantastisk team og vi trenger hverandre, sa kokk Poul Andrias Ziska da han mottok prisen og håper denne prisen kan rette fokus på gastronomiscenen på Færøyene.
Island skrev også historie i år og fikk sin aller første stjerne. Dill i Reykjavík er en liten restaurant med et team på fem personer.
– Dette er fantastisk. Vi er veldig ydmyk. Dette er en «game changer» for både restauranten og turistindustrien på Island, sier kokk Gunnar Karl Gíslason
Maaemo om stjernedrysset: - Vi er enormt stolte
Tidligere denne uken ble det kjent hvilke franske restauranter som kommer med i Michelin-guiden: