René Karoli knivstukket

Det var René «Roma» Karoli og hans sønn som ble knivstukket i et bingolokale på Torshov i Oslo mandag kveld. Væpnet politi har tatt oppstilling utenfor Ullevål sykehus hvor romlederen er innlagt.

Krimteknikere gjorde åstedsundersøkelser i bingolokalet på Torshov mandag kveld. Nå er det kjent at det var romlederen René Karoli og hans sønn som ble knivstukket.

Konfliktnivået er høyt i det norske rom-miljøet. Mandagens brutale oppgjør mellom to grupper i miljøet førte til at to personer ble knivstukket. Minst fire personer er pågrepet og skal framstilles for varetekt.

Sønnen til René «Roma» Karoli var vitne til angrepet og bekrefter til TV 2 at hans far og lillebror ble knivstukket mandag.

– Politiet tror dette er et sigøyneroppgjør, men det er det ikke i det hele tatt. Vi ønsker ikke å ha noen problemer videre eller ta hevn, det er vi ikke ute etter, sier Sandrino Karoli til TV 2.

Han hevder saken dreier seg om at en annen gruppe vil drepe dem, og sier det trolig er en annen gjeng i sigøynermiljøet. Begge ofrene har tidligere vært innblandet i opprør mellom Karoli— og Jansen-familien.

Karoli og sønnen er innlagt på Ullevål sykehus. IfølgeNRKhar flere politipatruljer tatt oppstilling rundt sykehuset, og det er væpnet politi både inne og ute.

Visepolitimester Roger Adresen og fungerende seksjonssjef for voldsavsnittet Grete Lien Metlid skal orientere pressen om saken klokken 17.00 tirsdag. Aftenposten.no kommer tilbake med mer etter pressekonferansen.

Angrepet på legevakten

En gruppe menn skal ha angrepet flere personer med kniv, øks og slagvåpen i et bingolokale på Torshov mandag kveld. Fire personer ble skadet i slagsmålet. René Karoli og hans sønn ble kjørt til Ullevål sykehus med stikkskader.

Les også

Brutalt oppgjør i norsk rom-miljø

De to andre ble kjørt fra bingolokalet til legevakten med mindre skader. Kort tid etter ble det meldt om slagsmål inne på legevakten, der de to skal ha blitt angrepet. Bevæpnet politi rykket ut og sperret av området. Stemningen var amper da venner og familie av de skadede hadde samlet seg utenfor.

Mandagens hendelser føyer seg inn i en rekke konflikter mellom de to grupperingene den siste tiden. Politiet hadde likevel ingen indikasjon på at konflikten skulle blusse opp nå. For to uker siden ble det skutt mot en leilighet i Motzfeldgate på Tøyen. Flere barn var til stede i leiligheten.

René «Roma» Karoli har siden farens død i 2002 kjempet mot sin storebror Alex «Dolla» Karoli om å bli den nye rom-lederen.

Aksjonerte mot flere adresser

Natt til tirsdag aksjonerte politiet mot flere adresser i hovedstaden. Aftenposten erfarer at politiet gikk inn i leiligheter i Oslo gate, på Hasle og på Tøyen. Politiet bekrefter at aksjonene har sammenheng med oppgjøret.

I Oslo gate har det i mange år bodd flere medlemmer av en av storfamiliene i det norske rom-miljøet. Flere av disse er kvinner med barn som ikke er registrert med kriminelle handlinger, men det har også bodd flere domfelte på denne adressen.

En av disse kvinnene har i tillegg to barn med sønnen av overhodet for en annen storfamilie i miljøet. Sønnen går i dag under et navn som tilhører en tredje familie.

Etterforskes som drapsforsøk

Politiet etterforsker knivstikkingen på Torshov som drapsforsøk og gjennomfører tirsdag avhør av flere vitner i saken.

Det finnes omlag 700 norske rom-folk. Flesteparten av dem bor i Oslo og har bodd i landet i flere generasjoner. De er etterkommere av fem storfamilier som kom til Norge etter andre verdenskrig. Mandagens hendelser skal være knyttet til et oppgjør mellom to av disse storfamiliene.

René Karoli satt på tiltalebenken i Oslo tingrett etter et slagsmål i april 2008. Mandag kveld ble han meldt knivstukket.