Oslo

«På Sogn fikk man eget kjøkken og lov til å bade når man ville»

60 år etter at Frøydis Finnvold Berg forlot sin 12 kvadratmeter store studenthybel på Sogn, var hun tilbake.

Studentene som bodde på Sogn på 1950-tallet fikk ta en titt på datidens hybler og nåtidens hybler. Her er de på vei inn i en av de gamle boligene.
  • Aftenposten Redaksjon
Tidligere beboere fikk være med på omvisning i nye og gamle boliger da SiO åpnet 307 nye boliger Sogn denne uken. Her er de på vei inn for å se på hyblene som sto ferdig i 1952.
Frøydis Finnvold Berg (81) flyttet inn på Sogn 28. august 1952. Minnene har hun bevart i almannakken fra 1952.
Studentene som bodde på Sogn på 1950-tallet var tilbake for å mimre under åpningen av 307 nye leiligheter denne uken. Sæmund Lombnæs (f.v.). Øyvind Foss og Lillian Blix Vesterkjær syntes de hadde det flott, men er enda mer imponert over dagens fasiliteter. Lillian Blix Vesterkjærs mann, Eivind Vesterkjær, som står bak, bodde på Blindern studenthjem, men var mye på besøk.
Frøydis Finnvold Berg (81) bodde på Sogn da fem studiner delte på en kokeplate. Her er hun på besøk hos Hannah Kristine Lunde (27), som har et helt kjøkken for seg selv.
Sæmund Lombnæs bodde på Sogn på 1950-tallet. - Før jeg kom til Sogn bodde jeg på hybel i Jacob Alls gate. Å få hybel på Sogn var som å vinne i tipping, sier Lombnæs. Her i prat med Robert Solli, som bor på Sogn i dag.
Frøydis Finnvold Berg ble rørt da hun fikk komme tilbake til akkurat den hybelen hun bodde i på 1950-tallet. Her sammen med Erling Naper, Astrid Ragnem og Øyvind Foss, som alle bodde på Sogn på 1950-tallet. Bak står Eivind Vesterkjær, som bodde på Blindern studenthjem, men hadde kjæreste i Sogn studentby.

Studenter som bodde på Sogn på 1950-tallet ble invitert til mimrefest på gamle tomter.

De første 350 hyblene i Sogn studentby sto ferdige til OL i Oslo i 1952. Studentene flyttet inn etter at OL-deltagerne hadde reiste hjem.

Les hele saken med abonnement