TV-uteligger fikk Brosteinprisen

Petter «Uteligger» Nyquist, som i en TV-serie flyttet ut i Oslos gater i 52 døgn, tildeles Kirkens Bymisjons Brosteinprisen.

Petter Nyquist, mannen bak TV-serien Petter Uteligger mottok Brosteinsprisen fra Kirkens Bymisjon mandag. Her er han samme med Svein, en av hans viktigste medspillere.

Prisen ble overrakt mandag i Kirkens Bymisjons gatekafé i Skippergata i Oslo.

— Petter Nyquist gir vesentlige bidrag til å synliggjøre og forstå mennesker i en utsatt livssituasjon. Han viser det enkelte menneskes verdighet og ressurser. Petter Nyquists arbeid bidrar til å bryte ned fordommer og viser at menneskelig mangfold lever på tvers av sosiale forskjeller, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon om prisvinneren.

– Jeg deler denne prisen med alle de andre fra serien, sa Nyquist da han mottok prisen.

I TV-serien lever Nyquist ute i gate- og rusmiljøene i Oslo. Serien ble sendt på TV 2 ved årsskiftet og hadde høye seertall. Kirkens Bymisjon beskriver Nyquist som en oppsøkende filmskaper som med stor respekt skildrer møtet med miljø og enkeltpersoner på gata.

Aftenposten møtte Nyquist til en kaffe:

Les også

«Serien er med på å skape en holdningsendring»

Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under utdelingen av Brosteinsprisen.

Spesialepisode i påskenSerien ble spilt inn for et drøyt år siden, men Nyqvist sier han fremdeles har kontakt med de fleste han møtte i løpet av de 52 dagene han bodde på gata i Oslo.

— Når jeg er i Oslo sentrum, legger jeg alltid inn litt ekstra tid slik at jeg kan ta meg god tid til å snakke med folk jeg møter på gata, sier Nyqvist.

Grunnen til at TV 2 lager en spesialepisode er at kanalen har fått mange henvendelser med hvordan det går med Nyqvist og de han møter på Oslos gater i den populære serien.

— For å respondere på alle henvendelsene som har kommet, bestemte vi oss for å lage en ekstra episode. Der vil vi få høre hvordan karakterene i serien opplevde det da serien gikk på TV, hva serien har gjort med dem og hvordan de har det i dag, sier produsent i Teddy TV, Vidar Nordli-Mathisen.

Rapport om livet på gaten i Oslo: