Oslo

Politiet banket Tøyen-gutta - i én omgang

Forholdet mellom politiet og endel ungdom på Tøyen har vært anstrengt. I går stilte "Tøyen United" opp til kamp mot lovens voktere på Jordals kunstgress.

 • Forf>jan Tomas Espedal (foto)
 • <forf>bjørn Skomakerstuen <

I flere år hadde beboere i Borggata på Tøyen følt seg truet og trakassert av gjenger. Det resulterte i et åpent møte hvor 150 beboere, politiet, ungdommer og bydelen møttes for å diskutere problemet. Resultat: Rundt én million kroner til ungdomstiltak i bydel Gamle Oslo, flere miljøarbeidere som aktivt oppsøker miljøet — og opprettelsen av fotballaget "Tøyen United".

"Proffer" på begge lag

— Klart vi skal vinne, sier Tøyen-kaptein Waqass Butt, som sammen med 20 andre gutter har trent regelmessig to ganger i uken den siste måneden. Kaptein ble han fordi han møtte opp på hver eneste trening, uten å ha spilt fotball i organiserte former tidligere. Stjerner er det på begge lag. Politiet har den tidligere VIF-treneren Knut Arild Løberg, mens Skeid-spilleren Abdurahim "Ibba" Lajab spiller sammen med kompisene fra Tøyen.- Jeg er jo en av gutta, så det er klart jeg stiller opp, sier "Ibba".Første omgang vant politiet 4-0. Før annen omgang bestemte politiet og dommer Lars Bohinen seg for å starte på 0-0 igjen. Denne omgangen vant Tøyen 1-0, etter mål av "Ibba".På tribunen satt æresgjesten pater Ronald Hölscher. I mer enn 40 år har han hjulpet barn og ungdom fra den katolske St. Hallvardskirken på Enerhaugen. Han var spesielt invitert av politiet og bydel Gamle Oslo. Mange av guttene på kunstgressbanen har besøkt pater Hölscher for en prat, tegnefilmer og en omgang bordtennis.- Jeg visste ikke at de kunne spille fotball. Jeg trodde det bare var bordtennis de var gode i. Dessverre var det ikke så mange av dem jeg kjente igjen. De er blitt så store, smiler Hölscher, som fikk anvist plass mellom visepolitimester Sveinung Sponheim og politimester Anstein Gjengedal.

&lt;b&gt;Fikk på snuten.&lt;/b&gt; Politiet fikk aldri skikkelig tak på Skeid-spilleren Abdurahim &quot;Ibba&quot; Lajab, som i gårsdagens kamp hadde meldt overgang til kompisgjengen som spiller på &quot;Tøyen United&quot;. Foto: JAN TOMAS ESPEDAL

Relevante artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Machete er Oslos nye gatevåpen

 2. OSLO
  Publisert:

  Ordføreren i Oslo vil ikke se SIAN på Tøyen

 3. OSLO
  Publisert:

  Mohamed Fariss er årets Osloborger

 4. OSLO
  Publisert:

  Ungdom lager fest for østkantungdom

 5. OSLO
  Publisert:

  Anti-islamsk markering møtt av vegg av motdemonstranter på Tøyen

 6. NORGE
  Publisert:

  Antimuslimer møtt med tomater og tomflasker på Mortensrud