Oslo

Oslo: Kjøreledning falt ned på tog

To personer er lettere skadet, ifølge politiet.

Flere vinduer på toget ble knust.
  • Siril Thesen
    Journalist
  • Olav Eggesvik
    Journalist
  • Tomm W. Christiansen
    Fotograf

Det er meldinger om at personer er skadet, skriver politiet på Twitter. Hendelsen fant sted på Rosenholm stasjon i Oslo. Toget står nå på plattformen.

– Det er en kjøreledning som har falt ned på toget som sto på stasjonen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til Aftenposten.

To personer får behandling for kuttskader av ambulansepersonell. Politiet vil foreta vitneavhør, og det blir satt opp busser for de evakuerte passasjerene, melder de på Twitter.

– Vi har fått informasjon om at ambulansen har ankommet stedet, og det skal dreie seg om kuttskader fra knuste ruter på toget, sier Olav Nordli, pressevakt hos Bane Nor.

De skadede befinner seg inne i toget. Det befant seg omtrent 70 personer om bord i toget. De ble ikke evakuert fra togsettet før de strømførende ledningene var jordet, men nå er evakuering av togsettet er foretatt.

– Livsfarlig å gå ut på perrongen

Aftenposten har snakket med May-Britt Havnsund, som satt på toget som fikk ledningen over seg.

–Vi fikk beskjed om at det var en kjøreledning som hadde falt ned, så det var 16.000 volt utenfor toget og vi fikk ikke slippe ut. Så fikk vi beskjed om at dette kan ta litt tid.

Havnsund leste nyheter om at folk var skadet og at vinduer var knust, men så ikke noe sånt i sin vogn. Hun tror de ble sittende en times tid før de fikk slippe ut av toget.

– Det tok litt tid før vi fikk gå ut, for det var livsfarlig å gå ut på perrongen sa de. Vi kunne ikke ta i noe jern eller noe inni toget, for det kunne også være farlig. Etter hvert så vi jo masse politi-, ambulanse- og brannfolk som gikk frem og tilbake ute på perrongen, men de ville vel ha kontroll på alle på toget, tenker jeg.

Da passasjerene endelig slapp ut av toget, ble de samlet i en sirkel av politiet som orienterte om at brannvesenet hadde jordet begge sider av toget, og at de kunne reise videre. På grunn av hendelsen var det ingen tog som gikk, men Havnsund var heldig og fikk haik med en medpassasjer som skulle samme vei.

– Det var en litt dramatisk togtur, synes jeg.

Konsekvenser for trafikken

Strekningen Oslo S – Ski er stengt for øyeblikket, skriver Bane Nor på Twitter.

I tillegg til kjøreledningen ble det tidligere også meldt om en brann ved sporet mellom Oslo S og Ski.

– Vi jobber med nå å rette begge feilen, men jeg kan ikke si noe mer om hvor lang tid det vil ta, sier Olav Nordli.

Nordli har ikke fått noe informasjon om det kan være en sammenheng mellom de to hendelsene.

Les mer om

  1. Oslo