Politiet ber publikum om tips etter restaurantskyting i Oslo

Politiet sier bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadet da tre skudd traff Calles mat og vinhus i høst. Nå ber de publikum om hjelp

Det ble avfyrt flere skudd fra en stjålet sort Jeep Wrangler

– Vi ser svært alvorlig på denne skytingen. Selv om alt tyder på at dette var et internt oppgjør, var det flere tilfeldige personer til stede. Kun flaks gjorde at ingen som var i restauranten ble truffet av skuddene, sier etterforskningsleder Tore Jo Nielsen.

Tre personer er siktet for medvirkning til drapsforsøk, og to er varetektsfengslet, opplyser politiet.

Politiet skriver i en pressemelding at det ble avfyrt flere skudd fra en stjålet sort Jeep Wrangler som kjørte forbi restauranten, fredag 16. desember 2016.

Politiet mener bilen ble forlatt innerst i Østre elvebakke, ca. 300 meter unna restauranten.

Politiet mener den involverte bilen kjørte den sorte ruten fra skytingen. Deretter fortsatte en person til fots langs den stiplede linjen over Akerselva.

«En mann ble sett løpende fra bilen. Han løp over gangbroen over Akerselva og oppover Nedre gate. Vi ønsker at alle som var i det aktuelle området denne fredagen kl. 1740 og har informasjon tar kontakt med oss».

Politiet ber også om informasjon om hvor bilen var i perioden lørdag 10. desember og frem til den ble forlatt fredag 16. desember ca. kl. 1745.

Tipstelefon: 22 66 99 66 
E-post: Kriminalvakten.oslo@politiet.no

Den aktuelle bilen ble hensatt rett etter skytingen.