Oslo

Stordalen skal «rocke hotell-Oslo» i Bjørvika

Det nye Clarion-hotellet vil bli sentralt plassert blant Bjørvikas kulturinstitusjoner.

Julaften kom tidlig for Petter Stordalen i år. - Ja, i år kom den fire måneder på forskudd, 24. august sprudler hotellkongen.

  • Stein Erik Kirkebøen

Ifølge ham selv har han hatt «førsterekka konstant på isen i halvannet år», og onsdag kom belønningen.

– Ja, da vant vi den knallhard kampen mot norske og internasjonale konkurrenter om indrefileeten i det norske hotellmarkedet, HAV Eiendoms hotellkontrakt i Bjørvika. Da ble det klart at det er vi som skal bygge det nye hotellet midt i smørøyet. Clarion-hotellet får en fantastisk beliggenhet. Derfra skal det rocke hotell-Oslo! forsikrer Stordalen.

Bygget er tegnet av LPO Arkitekter og Estudio Herreros, som sammen også prosjekterer Munchmuseet, for HAV Eiendom.

Midt i smørøyet

Ved siden av Operaen innenfor Munchuseet skal han bygge et hotell som først og fremst sikter seg inn mot business-segmentet.

– Det blir det viktigste, men selvfølgelig skal vi ta konsekvensen at Oslo er blitt en interssant kulturdestinasjon og av at vi ligger så sentralt som det går an blant kulturtilbudene. Midt i krysningspunktet mellom business, kultur og transport skal vi blant annet ha et rikt utvalg av kunst. For oss er det ikke noe problem å bruke 20–30 milioner på kunst i ett hotell.

  • Velg ankomstdag med omhu, hotellprisene svinger gjennom uken.

– Blir det dyrt å bo her?

– Prisene vil variere med markedet. Men kvaliteten blir bedre enn Grand, prisene blir i underkant av Plaza.

– Hva med oss som allerde bor i byen?

- Hotellet er ikke bare for de som bor der

– Selvfølgelig blir det tilbud til dere også, hotellet blir ikke bare for de som bor der. Vi skal bidra til å gi hele denne delen av byen puls. I tillegg til kunsten, hvor vi samarbeider med Sune Nordgren, skal vi få et restauranttilbud som blir helt ekstremt. Her jobber vi med den svenske mesterkokken Marcus Samuelsson, som er en internasjonal stjerne. Dette blir bare så, så - smækk!

Hotelldelen (til v.) vil ligge ut mot Dronning Eufemias gate, med boligdelen bak, ut mot Munchmuseet og sjøen.

Ferdig i juni 2019

I november stikker gravemaskinene grabbene ned Bjørvikas dårlige grunn. Langs Dronning Eufemias gate, rett innenfor Munchmuseet, skal det nye bygget vokse opp.

Det vil totalt bli på 26.300 kvadratmeter, det tilsvarer fem, seks fotballbaner, i ni etasjer over bakken og to under. Det skal stå ferdig om to år, tidlig på sommeren 2019.

I de to nederste etasjene blir det næringslokaler, i resten av bygget blir det 50 boliger, som Skanska selv skal utvikle, og altså et hotell med 253 rom. Hele herligheten vil koste en halv milliard.

Les mer om

  1. Bjørvika
  2. Petter Stordalen
  3. Skanska