Oslo

Her er det fare for ras. Veien er stengt til mandag

Det er fortsatt fare for at jordmasser skal rase ut i den store byggegropen til Follobanen. Bispegata i Oslo blir ikke åpnet før tidligst mandag.

Bispegata ved anleggsområdet til Follobanen. Her blir det stengt til mandag 18. februar fordi det er fare for ras i byggegropen på bildet.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Fjernstyrte maskiner brukes nå for å legge på plass steiner i det farefylte området i byggegropen, like ved hagen til Oslo ladegård.

Det var mandag ettermiddag som man fant en skade i en støttekonstruksjon. Arbeidet på stedet ble umiddelbart stanset og byggegropen evakuert. Politiet ble kontaktet og de sperret Bispegata for all trafikk.

Politiet var på stedet mandag ettermiddag og stengte veien .

Natt til tirsdag jobbet Bane Nor med å støpe en bunnplate i betongtunnelen på stedet. Dette arbeidet bidro til å stabilisere området, men videre sikringsarbeid er nødvendig, heter det i meldingen på Bane Nors nettsider.

Målinger og beregninger tirsdag kveld og natt til onsdag førte til en beslutning om å fylle på med stein for å stabilisere og sikre området ved Bispegata.

Bane Nor forteller på sine nettsider at arbeidet med å transportere stein til det rasutsatte området av sikkerhetshensyn foregår med fjernstyrte maskiner.

Ifølge Bane Nor er det ingen fare for bebyggelsen i området eller personer utenfor det avsperrede områder. Sikringsarbeidene vil pågå hele døgnet og Bispegata blir tidligst åpnet mandag morgen.

OPPDATERING 1. MARS 2019: Denne artikkelen ble publisert 14. februar 2019. Det ble senere klart at sikringsarbeidene tok lenger tid enn man trodde. I dag skriver Bane Nor på sine nettsider at Bispegata vil bli åpnet «i midten av neste uke».

Les mer om

  1. Jernbane
  2. Bane NOR
  3. Follobanen