Oslo

Her er det fare for ras. Veien er stengt til mandag

Det er fortsatt fare for at jordmasser skal rase ut i den store byggegropen til Follobanen. Bispegata i Oslo blir ikke åpnet før tidligst mandag.

Bispegata ved anleggsområdet til Follobanen. Her blir det stengt til mandag 18. februar fordi det er fare for ras i byggegropen på bildet. Foto: Hans O. Torgersen

 • Hans O. Torgersen
  Hans O. Torgersen
  Journalist

Fjernstyrte maskiner brukes nå for å legge på plass steiner i det farefylte området i byggegropen, like ved hagen til Oslo ladegård.

Det var mandag ettermiddag som man fant en skade i en støttekonstruksjon. Arbeidet på stedet ble umiddelbart stanset og byggegropen evakuert. Politiet ble kontaktet og de sperret Bispegata for all trafikk.

Politiet var på stedet mandag ettermiddag og stengte veien . Foto: Stein Bjørge

Natt til tirsdag jobbet Bane Nor med å støpe en bunnplate i betongtunnelen på stedet. Dette arbeidet bidro til å stabilisere området, men videre sikringsarbeid er nødvendig, heter det i meldingen på Bane Nors nettsider.

Målinger og beregninger tirsdag kveld og natt til onsdag førte til en beslutning om å fylle på med stein for å stabilisere og sikre området ved Bispegata.

Bane Nor forteller på sine nettsider at arbeidet med å transportere stein til det rasutsatte området av sikkerhetshensyn foregår med fjernstyrte maskiner.

Ifølge Bane Nor er det ingen fare for bebyggelsen i området eller personer utenfor det avsperrede områder. Sikringsarbeidene vil pågå hele døgnet og Bispegata blir tidligst åpnet mandag morgen.

OPPDATERING 1. MARS 2019: Denne artikkelen ble publisert 14. februar 2019. Det ble senere klart at sikringsarbeidene tok lenger tid enn man trodde. I dag skriver Bane Nor på sine nettsider at Bispegata vil bli åpnet «i midten av neste uke».

Les mer om

 1. Jernbane
 2. Bane NOR
 3. Follobanen

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Sykkelturen til Oslo sentrum er blitt et hinderløp: – Dessverre må syklister benytte fortauet forbi Oslo Spektrum i en periode

 2. OSLO
  Publisert:

  E18 ved Holmen delvis stengt til tirsdag

 3. NORGE
  Publisert:

  Derfor må rasevakuerte i Nittedal vente minst tre måneder på å flytte hjem

 4. NORGE
  Publisert:

  Prestisjeprosjekt utsettes: Pendlere kan reise med Follobanen først i 2023

 5. NORGE
  Publisert:

  Vi sjekket aktiviteten med helikopter langs den stengte jernbanen. Bane Nor erkjenner at det kunne vært gjort mer.

 6. NORGE
  Publisert:

  Uværet i fjellet roer seg onsdag. Men allerede i kveld kan det snu igjen.