Oslo

26.000 boenheter i Oslo mangler varmtvann

Titusener våknet tirsdag uten varmtvann i dusjen.

  • Sol Sigurjonsdottir
  • Henrik Arneberg

Hafslunds driftssentral oppdaget allerede klokken 01.15 natt til tirsdag et trykkfall i Oslo sentrum, kort tid etterpå varslet brannvesenet om en lekkasje i Pilestredet.

Tips eller bilder? Kontakt oss her!

«Vi har dessverre en fjernvarmelekkasje i Pilestredet. Vi jobber med å få stengt av lekkasjestedet og få opp trykket i fjernvarmenettet. Dette kan dessverre bety at noen får kaldt vann i dusjen på morgenen i dag, tirsdag 26.», skrev Hafslund på sine hjemmesider tidlig tirsdag morgen.

Tirsdag morgen fortalte Hafslund at hærverk skal være årsaken til vannlekkasjen. Noen har fjernet et kumlokk og kastet flere gjenstander — deriblant en tv - ned i åpningen.

Les også: Hafslund Varme hemmeligholdt rapport om svakheter i fjernvarmenettet.

- Ikke hærverk

Nå modererer Hafslund seg på uttalelsene fra tirsdag morgen.

Informasjonssjef Truls E. A. Jemtland i Hafslund forteller at det mest sannsynlig ikke var herværk somvar årsaken til at 26.000 husstander i Oslo var uten fjernvarme tirsdag morgen.

- I dag tidlig var det mye som tydet på at det var hærverk.Når vi nå har fått gravd opp rundt kommen er vi ikke sikre lenger, sierJemtland.

Det ser ut til at det er blitt kastet flere ting ned ikommen i natt, blant annet en TV, på vannstrålen i natt for å «stoppe»lekkasjen, eller se gjenstandene fly opp høyt i været.

— Fagfolk har vært nede i kommen og konkludert med at det trolig ikke er hærverk som er årsak til lekkasjen. Itillegg er det vitner som har sett folk kaste gjenstander på vannstrålen, sier Jemtland.

Hafslund vet foreløpig ikke hva årsaken til fjernvarmelekkasjen er, og teknikere arbeider fortsatt på stedet.

26.000 i Oslo sentrum er uten varmtvann etter hærverk.

Følgeskade ved Vaterlandsparken

Litt før klokken åtte informererte Hafslund om at vannskaden i Pilestredet er isolert, men at det har oppstått en følgeskade ved Vaterlandsparken. Klokken halv ti tirsdag morgen er også følgeskaden ved Vaterlandsparken isolert.

— Vi har alle tilgjengelige ressurser ute for å rette skaden i Pilestredet og isolere lekkasjen ved Vaterland. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet når vi har rettet situasjonen, opplyser informasjonssjef Truls E. A. Jemtland til Aftenposten Osloby.

Denne skaden gir kaldt vann i dusjen for mange Oslo-beboere.

26.000 boenheter berørt

Ifølge Jemtland er 26.000 boenheter, altså husholdninger/leiligheter, berørt. I tillegg er flere næringslokaler i området rundt Vaterland på Grønland uten varmtvann.

Klokken 13.30 tirsdag ettermiddag er det fortsat 3.000 boenheter som er berørt.

— Kan du si noe om hvordan følgeskaden ved Vaterland har skjedd?

— Vi må avvente å uttale oss på årsaken til følgeskaden. Fokuset på å få tilbake varmen til fjernvarmekundene, sier Jemtland.

På nåværende tidspunkt vet de ikke hvor lang tid det vil ta før varmtvannet er tilbake.

LES OGSÅ:

Les også

Varslet om trøbbel med fjernvarmeanlegget

26 000 husstander og næringslokaler i Oslo sentrum er uten varmtvann, etter lekkasjen i Pilestredet tirsdag natt. nå jobber det på spreng for å reparere en følgeskade ved Vaterland.