Ungdommer i slagsmål på Lindeberg – gutt på 14 år er alvorlig skadet

Politiet fikk mandag formiddag meldinger om masseslagsmål mellom ungdommer på Lindeberg. En 15-åring er siktet for knivstikking.

Innsatsleder Arve Røtterud ved Lindeberg skole etter et slagsmål med flere unge personer involvert.

– Vi fikk flere meldinger om slagsmål mellom mange ungdommer på Lindeberg rundt klokken 11.30. Ungdommer under 18 år skal ha løpt i alle retninger, forteller André Kråkenes ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

Like etterpå skal politiet ha blitt varslet om en skadet gutt om bord på en buss ved Furuset senter.

Vedkommende er sendt til sykehus med alvorlige stikkskader. Gutten er 14 år og blir nå operert på sykehuset. De pårørende er varslet.

Kråkenes sier at skadene trolig ikke er livstruende, men at dette ikke kan garanteres før operasjonen er gjennomført.

Skadet av skarp gjenstand

– Han ble hentet av ambulanse på Furuset. Han skal ha hatt skader på kroppen. Det kan virke som han ble skadet av en skarp gjenstand, sier Kråkenes. Det er ikke funnet noe våpen.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor slåsskampene skal ha skjedd, men det kan virke som det startet på Lindeberg, opplyser operasjonssentralen.

– Vi har vært på Lindeberg skole og to andre skoler i nærheten og begynner å få et lite bilde av hva som har skjedd. Vi har pr. nå pågrepet en person for knivstikking, sier innsatsleder Arve Røtterud til NTB.

Den skadede ungdommen skal ha blitt funnet på en buss som går fra Lindeberg til Furuset.

Klokken 12.15 opplyste politiet at en person var pågrepet, mistenkt for å ha vært involvert i voldshendelsen. En halvtime senere meldte de på Twitter at vedkommende ikke ble pågrepet likevel, og er sjekket ut av saken.

Politiet opplyser klokken 14 at en annen gutt på 15 år er siktet for knivstikking. Han er blitt kjørt til arresten. Foreldrene er varslet og gutten vil bli avhørt.

Opplysninger politiet har fått tyder på at det var flere involverte i slåsskampen.

– Det tilsier mer etterforskning og flere pågripelser, sier Kråkenes.

Politiet rykket ut til Lindeberg skole i Oslo etter et slagsmål med flere unge personer involvert.