To skadet etter slagsmål i Frognerparken

To unge menn er skadet, sannsynligvis med kniv, etter et slagsmål i Frognerparken i Oslo mandag kveld. Politiet leter etter gjerningspersonene.

To personer er skadet med stikkvåpen i Frognerparken. En av disse skal være alvorlig skadet. Gjerningspersonene er ikke pågrepet.

– Skadene er påført med stikkvåpen eller skarp gjenstand, bekrefter operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt overfor NTB.

Politiet fikk beskjed om hendelsen rett etter kl. 22 og sendte store styrker til stedet. Også hundepatruljer ble brukt i parken mandag kveld.

Innsatsleder Steinar Bjerke uttalte til Avisa Oslo at det varsnakk om et større slagsmål og beskrev de to skadede som «gutter». Mange skal ha vært involvert, men ikke russ.

Russ skal ha samlet seg rundt Monolitten utover kvelden på 17. mai. I følge politiet skal ikke russen ha vært involvert i bråket senere på kvelden.

Etterlyser vitner

Voldshendelsen har trolig skjedd i nærheten av Monolitten. En av de skadede betegnes som alvorlig skadet. Skadene skal være på overkroppen.

– De to skadede er kjørt til sykehus og får behandling der. Ingen er pågrepet. Saken er nå gått over i etterforskningssporet, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til Aftenposten tirsdag morgen.

Politiet går nå igjennom overvåkingskameraer i området – og ber også om hjelp fra ungdommer som var i parken i natt.

– I dagens samfunn har jo mobiltelefonene fantastiske kameraer, så hvis noen har dokumentert noe av det som skjedd, er vi interessert i det, sier Lie.

Utover kvelden skal flere hundre unge ha oppsøkt Frognerparken. Politiet kunne tirsdag morgen ikke si noe om hendelsesforløpet, som endte med at to unge menn ble skadet like før klokken 22.

Tror koronastengte utesteder førte til utefest

Det skal ha vært svært mange berusede ungdommer i parken i går og ikke noe synlig politi. Ble politiet tatt på sengen av denne utendørsfestingen på nasjonaldagen?

– Det vil jeg ikke si. Vi kan ikke være på ethvert sted til enhver tid. Vi jobber over et bredt felt med begrensede ressurser. Vi har nok fått en viss koronaeffekt med at utestedene har vært stengt, medgir operasjonsleder i Oslo-politiet.

Oslo politidistrikt opplyser at det natt til tirsdag også kom inn mange meldinger om festbråk og støy fra privatadresser, men at det ikke ble varslet om bråk og store ansamlinger utendørs andre steder i byen.

Politiet hadde i natt store styrker i Frognerparken og søkte etter mulige gjerningspersoner.