10 tips for helgen

I helgen kan du lære mer om alt fra teknologi til øl.

Den digitale fremtiden lærer dun mer om under årets Forskningsdager

1. Bli litt klokere

Flyktningestrømmer, klimaendringer, sikkerhet, globalisering, Big data og grensesprengende forskning. Tema under årets Forskningsdager er Grenser. Målet for dagene er at du får vite hva Norges fremste forskere arbeider med i dag, for at det skal bli bedre for oss alle i morgen

Hvor: Universitetsplassen

Når: Fredag og lørdag


2. Øl for alle

Ølfestival med smakstorg

Mikrobryggeritrenden har eksplodert i Norge. Bare i Oslo er det minst syv av dem. Da er det på tide med Oslo ølfestival. Alle restaurantene på Aker Brygge og Tjuvholmen har fokus på øl. I tillegg til smakinger arrangeres det kurs, øltorg, mat og øl og bryggekurs.

Hvor: Aker Brygge og Tjuvholmen

Når: Fredag og lørdag


3. Klovner i tredobbel kamp

Klovner i kamp.

Klovner i Kamp var hele Norges rampetasser i perioden 1994–2006, da de gikk hver sin vei. Imens hadde de rukket å gi ut to EP-er, fire album og vinne en Spellemann. For tre år siden gjorde de et konsertstunt som tydeligvis ga mersmak: Nå har de nytt materiale på gang og har solgt ut to av tre konserter.

Hvor: Sentrum Scene

Når: Torsdag til lørdag (NB: Kun billetter igjen til i kveld torsdag)


4. Åpne dører

Villa Grande på Bygdøy har omvisninger søndag kl. 10-14

I helgen åpner 165 private bygg og hager i Oslo dørene for publikum. Oslo Åpne Hus inviterer til et innblikk bak dører og gjerder som vanligvis er lukket og låst, og byr på en unik mulighet til å se byen fra innsiden. Høyesterett, Villa Grande, COWI-huset, Trosterudvillaen og Manglerud kirke er noen av stedene som har omvisninger.

Hvor: Over hele byen

Når: Lørdag og søndag


5. Nytt og spenstig fra fem framifrå folk

Hanna Paulsberg

Hanna Paulsberg er mest kjent som frontfører i Hanna Paulsberg Concept som har gitt ut fire album. Det nyeste, Eastern Smiles, kom sist vinter. I kveld kan du høre et verk med nyskrevet musikk for en kvintett bestående av Hanna Paulsberg på saksofon, Bobo Stensson på piano, Laura Jurd på trompet, Mats Eilertsen på bass og Hans Hulbækmo på trommer.

Hvor: Victoria Jazzscene

Når: Torsdag kl. 20


6. Lørdagskos med guttene

Chippendales

Chippendales trenger neppe noen nærmere introduksjon: Det formfullendte herrekompaniet bestående av tolv strippere sørger for høy festfaktor med sine svulmende og muskuløse opptredener som kombinerer sang, dans og ikke minst kropp.

Hvor: Konserthuset

Når: Lørdag kl. 19.30


7. En kveld med et knippe kokko kreative hoder

Harald Eia improviserer på søndag

«Ærede borger av vårt konstitusjonelle monarki. Bli med inn i laboratoriet hvor lyssky eksperimenter foregår bak ryggen på det offentlige Norge». Slik inviterer komiker Harald Eia deg med på sitt eksperimentelle søndagsshow.

Hvor: Det Andre Teater, Ivan Bjørndalsgate 9

Når: Søndag kl. 19.00


8. Barokk på Akershus

Kontratenoren David Hansen svinger seg til de store høyder i Akershus Slottskirke.

Den australske kontratenoren David Hansen er ettertraktet over hele verden for sin unike stemmeprakt i de høye sfærer. For tiden er han aktuell med hovedrollen i Orfeus og Euridike ved Den Norske Opera & Ballett. Sangeren som synger i falsett og svinger seg over tre oktaver trives også når han kan synge barokke toner med verdens ledende orkestre. Søndag synger han en vakker Bach-kantate på konsert i Akershus slottskirke og under høymessen i Slottskirken samme dag.

Hvor: Akershus slottskirke

Når: Søndag kl. 11 og 19


9. Klassisk lørdag

Mezzosopranen Amelie Aldner synger franske lieder på Sentralen.

Konsertserien Saturday Classics lar publikum oppleve klassiske toner i røffe lokaler i byens nye kulturelle storstue. Mezzosopranen Amelie Aldner er blitt kalt «a stage creature» som henviser til hennes spesielle uttrykk på operascenen. Lørdag viser hun seg fra en annen side og synger franske lieder, ledsaget av Margrete Moen Birkedal på piano.

Hvor: Sentralen

Når: Lørdag kl. 18


10. Blir det hylekonsert?

Justin Biebers konsert er utsolgt

Justin Bieber holder to konserter i Norge denne helgen. Sist gang han var i Oslo stormet han av scenen. Under en konsert kun for inviterte i Chateau Neuf gikk tenåringsidolet av scenen kun etter en sang. Fadesen startet med at Bieber sølte vann på scenen. Da han fikk et håndkle tok noen av fansen tak i ham. Han ba dem om å slutte, de gjorde ikke det. Vi får håpe at Justin Bieber holder seg på scenen under helgens to konserter.

Hvor: Telenor Arena

Når: Fredag og lørdag kl. 20.00