Onsdag gjenåpner alkoholserveringen i Oslo

Steder med matservering får åpne ølkranene igjen til uken.

Onsdag blir det igjen mulig å ta seg en utepils i Oslo.

Fra og med onsdag 6. mai vil ølkranene gjenåpnes i Oslo. Det ble bestemt av byrådet i Oslo torsdag.

Dette gjelder kun for spisesteder med matservering. Regelen om matservering er forankret i Helsedirektoratets Covid-19-forskrift som ble vedtatt 12. mars.

— Vi har samarbeidet tett med bransjen for å komme frem til noen enkle og tydelige retningslinjer som bransjen kan forholde seg til. I dag har byrådet vedtatt en ny forskrift og sendt ut en veileder til bransjen, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i en pressemelding.

Byrådsleder Raymond Johansen takker serveringsbransjen for deres bidrag for å hindre smitte og spredning av koronaviruset.

Byrådsleder Raymond Johansen gjenåpner alkoholserveringen i hovedstaden for steder som selger mat.

Gradvis åpning

I de nasjonale retningslinjene som kom 12. mars, ble det bestemt at kun serveringssteder som serverer mat skal holde åpent.

Men fordi flere steder i Oslo ikke overholdt smittevernreglene, vedtok byrådet å stenge alkoholserveringen i hovedstaden lørdag 21. mars.

Nå er det altså klart for en gradvis gjenåpning.

– Tiltakene vi har satt inn har gitt resultater, og vi har derfor startet en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo. Det innebærer at vi vil oppheve skjenkeforbudet fra og med onsdag 6. mai. Samtidig må serveringsstedene forholde seg til strenge smittevernregler, sier Raymond Johansen (Ap), byrådsleder i Oslo i pressemeldingen.

Les også

Reagerer på kravet om matservering for å åpne ølkranene: – Urettferdig

Flere krav

Kommunen stiller flere krav til utestedene som skal selge alkohol:

  • Kun de som har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
  • Det skal utarbeides en egen risikovurdering for smittevern
  • Bordservering
  • Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del av samme husholdning
  • Det skal være 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdig løsning som gir minst like god beskyttelse (f.eks. skillevegger)
  • Serverings- og skjenkesteder bør, så langt det er praktisk mulig, tilrettelegge for at det er minst en meters avstand mellom alle gjester
  • Skjenketid til kl. 23.30 og åpningstid til kl. 24.00

Steder som ikke har et mattilbud må i henhold til de nasjonale kravene fortsatt holde stengt.