Kvinne (37) dømt til 9 og et halvt års fengsel for hammerdrap

Den 37 år gamle kvinnen drepte en nær bekjent med fem hammerslag for snart tre år siden. Nå er hun dømt.

Her blir den nå 37 år gamle firebarnsmoren fraktet bort av politiet kort tid etter drapet.

Kvinnen hadde den aktuelle morgenen i begynnelsen av november 2010 fått barna av sted til skolen. Kort tid senere dro også ektemannen på jobb.

Tiltalte var dermed alene i rekkehuset på Mortensrud da hun ser den 36 år gamle mannen utenfor. Begge to har kurdisk bakgrunn, og var bekjente via familie og venner.

Kvinnen åpnet inngangsdøren for ham. Etter kort tid oppsto det en krangel mellom dem. Tiltalte hevdet i retten at krangelen oppsto fordi tiltalte ikke ville at avdøde skulle komme inn, og fordi avdøde skal ha sagt at han ville invitere flere venner til fest i huset hennes, og at de skulle ha sex med henne mot betaling.

Dette ble vurdert som lite troverdig i Oslo tingrett. I dommen heter det blant annet at det er «svært lite sannsynlig at dette skulle foregå i boligen til tiltalte mens hennes mann kjørte drosje og det kunne risikeres at han kunne dukke opp hjemme når som helst».

Ble presset

Ifølge dommen i Oslo tingrett faller kvinnen ned på gulvet i basketaket som oppstår. Hun tar tak i en gjenstand, som viste seg å være en hammer, står opp og slår mannen kraftig i hodet med hammeren.

Hun fortsetter å slå hammeren i offerets hode. Deretter tar hun et teppe og legger det over hodet til avdøde og presser det mot hodet hans.

Etter hvert ringer hun politiet, og hun innrømmet forholdet da politiet kom frem. Det samme gjorde hun da saken nylig kom opp i Oslo tingrett.

Ikke psykotisk

Det er foretatt rettspsykiatrisk undersøkelse av tiltalte, og den konkluderer med at tiltalte ikke var psykotisk på handlingstiden og heller ikke på undersøkelsestidspunktet.

Retten finner det vanskelig å påvise noe klart motiv for drapet, men siden det har gått så lang tid siden drapet fant sted, har firebarnsmoren fått litt strafferabatt for det.

Dermed er dommen satt til fengsel i ni år og seks måneder.

Hun må i tillegg betale 260.000 kroner i erstatning og oppreisning til offerets mor.