Oslo

Politiet bekymret over økt ungdomskriminalitet

En ung gutt ble ranet, slått og sparket av 12–15 personer på Grünerløkka.

Ranet skjedde ved idrettsplassen Dælenenga på Grünerløkka.
  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

Klokken 20.12 mandag kveld fikk politiet inn en melding fra et vitne som så en ung gutt bli ranet, slått og sparket av 12–15 personer ved klatrestativet på idrettsplassen Dælenenga på Grünerløkka.

Offeret ble kjørt til legevakten med smerter i ansiktet og foten. Han skal være lettere skadet.

Tirsdag morgen melder Oslo Politiets pressevakt at de ikke har pågrepet noen i saken. Den fornærmede er ivaretatt av helsevesenet.

– Det jeg kan si er at vu etterforsker saken bredt og godt. Vi har ikke pågrepet noen i saken, men vi har gode spor, sier Anne Kristin Stakston Langvik ved Grønland politistasjon.

– Dette tar vi svært alvorlig

I oktober var det en lignende hendelse på Majorstua, men politiet kan ikke si noe om de to hendelsene har en sammenheng.

– Det har vært flere hendelser, og det jeg kan si er at alvorlighetsgraden av kriminelle handlinger utført av barn under 15 år har eskalert, sier hun.

– Mener du alvorlig ved at det er våpen involvert?

– Nei, men det er flere personer som går løs på et offer. Offeret blir påført skader og blir dypt traumatisert. Ofte skjer dette i nærområder, og dette tar vi svært alvorlig, sier Stakston Langvik.

Gjerningspersonene ble sett løpende i retning Sannergata. Politiet vet ikke om offeret var alene da han ble utsatt for ranet. Han ble blant annet frastjålet en mobiltelefon.

– Vi har noen gode spor som vi jobber videre med, men jeg kan ikke gå i detalj. Vi har snakket med mange vitner, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet.

Tidligere mandag kveld sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth at de 12–15 gjerningspersonene beskrives som under 18 år. De skal være av somalisk og nordafrikansk opprinnelse.

Dælenenga ligger nord for Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo. Her fra en tidligere anledning.