Oslo

Bilfritt Oslo innen 2020 får internasjonal oppmerksomhet

Den nye rødgrønne byregjeringens plan om at Oslo sentrum skal være bilfritt innen 2020 får oppmerksomhet langt utenfor Oslo – og landets grenser.

Slik ser saken ut hos Guardian.
  • Arild Færaas

Byregjeringens ambisiøse planer har funnet veien til nettaviser fra våre naboer i Finland helt til Bangkok Times i Thailand.

Også i Tyskland, Luxembourg, Sveits, Storbritannia og en rekke andre europeiske land går denne saken igjen.

Prominent plass hos britene

Hos britiske The Guardian har saken fått prominent plass, og har mandag hatt saken høyt på sin forside.

Selv om det ikke kryr av utenlandske journalister i Norge, er hovedårsaken til spredningen nyhetsbyråene Reuters og franske Agence France Presse (AFP).

Bangkok Post er en av mange aviser som har videreformidlet AFP-saken.

Disse tilsvarer Norges eget NTB, og alle aviser som abonnerer på nyheter fra disse, kan fritt disponere blant de hundrevis av sakene som disse nyhetsbyråene daglig lager.

Nesten mest lest i Danmark

Nyhetsbyrået Reuters opplyser om at de rundt 600.000 innbyggerne deler på snaut 350.000 biler og siterer Lan Marie Nguyen Berg fra MDG på at «Vil vil gjøre det bedre for gående og syklister. Det vil bli bedre for butikkene og alle andre.»

Reuters viser også til handelsstandens frykt for at bilfritt sentrum skal føre til dårligere tider for butikkene i hovedstadens sentrum.

På danske Berlingskes nettside var saken Oslo forbyder biler i byens centrum mest lest mandag kveld. Berlingskes artikkel sammenligner Oslo-nyheten med at det vakte ramaskrik da politikerne i København forleden ble enige om å innføre én bilfri dag i den danske hovedstaden neste år.

BAKGRUNN:

Les også

Oslo får flere bomstasjoner

Dette blir de viktigste politiske endringene i Oslo:

Les også

Slik vil de styre Oslo de neste årene: **Vil stengte sentrum for biltrafikk **Vil bygge ny T-banetunnel **3000 nye barnehageplasser