Oslo

En person overkjørt av buss i Oslo sentrum

En ung mann er alvorlig skadet etter en bussulykke i Oslo sentrum onsdag morgen. Bussjåføren er fratatt førerkortet.

Ulykken skjedde ved denne fotgjengerovergangen onsdag morgen.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

Ulykken skjedde i en fotgjengerovergang i Nylandsveien, rett ved Dronning Eufemias gate i Oslo sentrum. Politiet fikk melding om ulykken klokken 07.53.

Ifølge politiet er det en 23 år gammel mann som er overkjørt av en buss. Mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadet.

– Han ble overkjørt på nedre del av kroppen, altså fra hoften og ned, sier Tor Gulbrandsen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Han skal ha vært våken da ambulansepersonellet ankom stedet.

– Mannen var bevisst og kunne kommunisere.

Førerkort beslaglagt

Ulykken skjedde da bussen svingte til høyre inn i Nylandsveien fra Dronning Eufemias gate. Politiet har foreløpig ikke konkludert med om noen av dem skal ha hatt rødt lys.

– Vi jobber med opplysninger som vi må ettergå, sier Gulbrandsen.

Politiet var på stedet i nesten halvannen time og har etter en vurdering av hendelsesforløpet beslaglagt bussjåførens førerkort.

– Som sjåfør i en slik ulykke så er man å regne som mistenkt. I første omgang er førerkortet beslaglagt for inntil tre uker. En jurist vil vurdere om beslaget skal opprettholdes etter tre uker, sier Gulbrandsen.

Han er rask med å understreke at dette ikke betyr at sjåføren blir tiltalt. Saken blir grundig etterforsket før den blir avgjort påtalemessig.

Bussjåføren er en mann i slutten av 40-årene. Han blir nå ivaretatt av sin arbeidsgiver.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Trafikkulykker