Oslo

Nå kan du leie hytte på Hovedøya

Åtte minutter fra Rådhusbrygga ligger hytta "Tiern" der du kan bo i sommer. Hvis du er rask.

På fredag kan de første leietagerne flytte inn i hytta på Hovedøya.
  • Kjersti Flugstad Eriksen

Kystledhyttene er overnattingstilbud ved kysten, i hytter og hus som ikke lenger har sin opprinnelige bruk. Oslofjorden friluftsråd har kystledhytter ved Oslofjorden fra Halden til Sandefjord,

Tiern blir den 48. kystledhytta i Oslofjorden, men er den første hytta som ligger innenfor Oslo kommunes grenser, og det første overnattingstilbudet på Hovedøya som blir tilgjengelig for alle.

2300 pr. natt

Bookingmulighetene ble åpnet denne uken, på nettsidene til Oslofjorden friluftsråd.

Huset har ni sengeplasser fordelt på tre soverom, kjøkken med kjøleskap og komfyr. Det hjelper også at det er vannklosett og innendørs dusj, med myntapparat. Prisen er 2340 kroner pr. døgn (1950 for medlemmer).

Turen til hytta går fra den nye øybåtbrygga på Rådhusbrygga, ut i Oslofjorden og til Hovedøya.

Bente G. Eikaas er fagsjef for kystleden. En del av jobben hennes er å prøvebo nye kystledhytter. — Det er en oase. Det er utrolig nydelig å våkne til fantastisk fuglesang på en historisk øy. Du føler at du er langt vekk fra Oslo, sier Eikaas, som tilbrakte sist helg på hytta sammen med noen venninner.

— Og for en blomsterprakt som står der. Det er som en botanisk hage, sier Eikaas. (NB! Blomsterplukking er ikke tillatt på Hovedøya. Naturen er fredet.)

Kjenner noen husets historie?

Men hva huset har vært brukt til, har ikke Oslofjorden friluftsråd fått klarhet i. Det finnes bygg fra en rekke perioder på Hovedøya.

- Selve huset er bygget i typisk funkisstil. Det er firkantet med pyramidetak. Men de sprossede vinduene er eldre enn huset, sier Eikaas.

Hele taket måtte skiftes før huset kunne leies ut. Innvendig måtte nytt elektrisk anlegg til, og alle rom måtte males. Pengene kom fra Sparebankstiftelsen og fra Oslofjorden friluftsråds egne midler.

Les også

  1. Her skal verdens mest urbane turisthytte bygges

  2. Ukjente skattkamre av rimelige hytter

  3. Oslos ukjente øyperle søker folk