Oslo

Togpendlere i Oslo-området mister 2300 gratis parkeringsplasser

Bane Nor setter nok en gang opp betalingsautomater for parkering på togstasjoner. I denne omgangen fjernes 2322 gratis P-plasser.

Bane Nor vil gjøre gratis parkeringsplasser ved togstasjonene om til betalingsplasser.
  • og NTB

For under én måned siden kunngjorde Bane Nor at de fjerner 1500 gratis parkeringsplasser, og før jul i fjor ble det kjent at prisen på pendlerparkering i Oslo-regionen vil bli femdobbelt, skriver Nettavisen.

Nå er det 17 nye stasjoner, primært i Oslo-regionen, som får innført betaling for parkering. Det gjelder stasjonene Tangen, Nittedal, Frogner, Lindeberg, Spikkestad, Hokksund, Holmestrand, Sande, Skoppum, Stokke, Arna, Billingstad, Blommenholm, Hvalstad, Slependen, Vakås og Høn.

  • LES OGSÅ: For et par år siden var det lovlig å parkere her. Nå må håndverkerne ta en sjanse.

Prisen på parkering ved en stasjon vil variere fra 100 kroner til 860 kroner pr. måned, skriver avisen.

– Vi gjør dette for å sørge for at de som trenger å parkere ved stasjonen, faktisk får plass. Vi vil oppfordre folk som har anledning til det, til å bruke andre fremkomstmidler for å komme seg til stasjonen, sier Kristin Paus i Bane Nor Eiendom til Nettavisen.

Hun avviser at Bane Nor gjør dette for å tjene penger, men innrømmer at det er meningen at Bane Nor på sikt skal bli selvfinansiert.

Les mer om

  1. Kollektivtransport
  2. Parkering
  3. Oslo