Kaos på konsert etter skyting i Oslo

Vitner forteller om kaotiske scener etter at det ble skutt utenfor en konsert på Bryn i Oslo. Den antatte skytteren er pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

De fire jevnaldrende personene som befant seg på bensinstasjonen sammen med siktede da han ble pågrepet, ble også brakt inn til avhør. De er ikke mistenkt i saken.

Det opplyser Roger Hjertø ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB søndag.

– Han er ikke avhørt ennå, men planen er å gjøre det i løpet av dagen, sier Hjertø.

Det var ved 1-tiden natt til lørdag politiet fikk melding om skyting utenfor Eventhallen på Bryn. Væpnet politi rykket ut til stedet, men da de kom fram var både gjerningsperson og fornærmede borte.

En politipatrulje fant senere fornærmede lettere skadd på legevakta, mens den antatte gjerningspersonen ble funnet sammen med fire jevnaldrende på en bensinstasjon i nærheten av åstedet.

Mannen som ble skutt ble truffet i beinet og er ikke livstruende skadd.

Kjenning av politiet

Åstedet var like utenfor Eventhallen, der den britiske rapperen Geko holdt konsert for rundt 1.000 fans.

Andre Ranheim, som jobbet nattskiftet ved en bensinstasjon like ved Eventhallen, sier til NRK at to jenter som hadde vært på konserten kom løpende inn til ham etter hendelsen.

– De gråt, for de hadde klatret over folk for å komme seg unna. Folk hadde fått panikk og lagt seg ned på bakken eller forsøkt å gjemme seg. Jeg låste døren for at de skulle føle seg trygge. Etter hvert gjennomsøkte væpnet politi stasjonen, og jeg åpnet stasjonen igjen, sier Ranheim.

31 år gamle Sandra Romfo, som var på konserten, sier hendelsen var skremmende.

– Jeg hørte det jeg tror var skudd. Jeg så meg rundt, fikk en dårlig følelse og sa til venninnen min at hun skulle løpe. Vi var flere som begynte å løpe til et bakrom i konsertlokalet for å gjemme oss. Det var en skremmende opplevelse og folk hylte og skrek, sier hun til VG.

Konsertgjester avhørt

Story fra instagramkontoen @realgeko

Politiet bekrefter at mange ble vitne til skytingen og at politiet har snakket med en stor andel av dem.

– Det var veldig mange som så dette, og vi har avhørt veldig mange vitner. Men ikke alle, for det var anslagsvis 1.000 mennesker på konserten, sier Hjertø.

– Det var anslag av kaos inne i konsertlokalet, men jeg vil ikke beskrive det som panikk. Ingen ble skadd utover vedkommende som ble skutt, sier han videre.

å Instagram har den Manchester-fødte rapperen Geko beklaget til fansen for dramatikken som oppsto under konserten hans.

– Det ble skutt under showet mitt. Beklager til alle som kom for å se meg, og jeg håper alle som ble truffet, er OK. Elsker dere alle, skrev han.

Kjenning av politiet

Operasjonsleder Per-Ivar Iversen har tidligere bekreftet at siktede, en mann i 20-åra, var en kjenning av politiet.

Hjertø ved krimvakta vil ikke utdype hva slags type saker han er kjent for. Han vil heller ikke si noe mer om verken siktede eller fornærmede, eller hvorvidt de kjente hverandre.

– Å avklare hvilken tilknytning de to hadde til hverandre, er noe av det vi jobber med videre, sier Hjertø.

De fire jevnaldrende personene som befant seg på bensinstasjonen sammen med siktede da han ble pågrepet, ble også brakt inn til avhør. De er ikke mistenkt i saken.

Vektere tok våpenet

Før politiet kom til stedet, gikk flere vektere sammen og fikk tatt fra siktede skytevåpenet.

– De fikk avverget en videre situasjon, men i utgangspunktet oppfordrer vi ikke privatpersoner til å gå i konflikt med noen som har et skytevåpen, sa operasjonsleder Iversen.

Hjertø bekrefter at politiet er i besittelse av det antatte gjerningsvåpenet.

– Det er en pistol, sier han.