Mann sparket hund til døde ved Slottsparken

En 50 år gammel mann er pågrepet etter at han skal ha sparket en hund til døde ved Slottsparken i Oslo torsdag ettermiddag.

Hunden var død da politiet kom til Slottsparken. Her bæres den bort i en plastsekk av en politimann.

Den døde hunden skal være en voksen setter. Hendelsen skjedde i 15-tiden, i Hansteens gate/Observatoriegata.

— Da jeg kom, så jeg at politiet bar bort en død hund. Det sto mange barn og voksne rundt, forteller frilansfotograf Espen Hovde til Aftenposten.no.

Opprørte vitner

Ifølge Hovde var det mange sinte vitner til episoden som var svært ivrige etter å fortelle politiet om hva som hadde skjedd. - Politiet måtte be dem roe seg ned, fordi påtrykket var så stort, forteller Hovde. Han så også at flere av barna som hadde sett episoden, var tydelig preget av den. 50-åringen ble pågrepet på grunnlag av flere vitneforklaringer.

Bikkjeslagsmål

Setteren skal ha havnet i kamp med den pågrepne mannens hund, som var i bånd, skriver VG Nett. Etter bikkjeslagsmålet skal mannen ifølge vitneforklaringer ha sparket setteren til døde. - Et av vitnene forklarte at en mann med hund i bånd sparket ned den andre hunden. De detaljerte omstendighetene er uklare, personene på åstedet har gitt forskjellige forklaringer, sier operasjonsleder Sven Martin Ege. Setteren var død da politipatruljen kom til stedet, sier vaktleder Per Einar Mosfjell ved Sentrum politistasjon til Aftenposten.no.