Mye festbråk i Oslo-området natt til lørdag

Forstyrrelse av nattero sendte politiet ut på 40 oppdrag. Men ingen ble bøtelagt. – Kommunikasjon virker, sier politiets operasjonsleder.

Morgenstemning i Sofienbergparken etter ny festnatt i Oslo.

Med fint vær og et oslofolk underernært på sosial omgang, var det ventet yrende uteliv også denne helgen.

Etter flere helger med hva byrådsleder Raymond Johansen nylig kalte «karnevalsstemning», var det på forhånd varslet streng håndheving mot utagerende festing.

Og det ble både høylytt og travelt natt til lørdag, bekrefter operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt overfor Aftenposten.

– Politiet har hatt totalt 40 oppdrag knyttet til forstyrrelse av nattero. Det er godt over snittet det siste året, sier Gulbrandsen.

Mest innebråk

Det var store ansamlinger i både Sofienbergparken, Frognerparken og på St. Hanshaugen, men klaging på innefester dominerte natten, ifølge Gulbrandsen.

  • Fra en takterrasse i Vibes gate på Majorstuen ljomet for eksempel høy musikk helt til de sene nattetimer, før politiet ringte på og oppløste det hele.
  • En leilighet i Uelands gate og en bolig i Østliveien på Bekkestua var andre steder politiet grep inn.

– Vi har prioritert de som har fremstått verst. En del fester er blitt brutt opp. Det har stort sett gått greit for seg, sier Gulbrandsen.

Såpass greit at ingen ble anmeldt eller bøtelagt. Muntlig pålegg ga effekt nok, ifølge Gulbrandsen.

Lydhøre festdeltagere

– Kommunikasjon virker, sier operasjonslederen, og sikter til forhåndsvarsel om forsterket innsats og femsifrede bøter for brudd på ordensforstyrrelser.

– Folk har vært lydhøre overfor budskapet patruljene har hatt, sier han.