Oslo

Kraftig brann på Carl Berner i Oslo

Det brant kraftig fra taket på interiørbutikken Jysk på Carl Berners plass i Oslo tirsdag ettermiddag, og én person er skadet. Ved 14-tiden var brannen slukket.

  • Frode Sætran
  • Nina Selbo Torset
    Journalist

Takkonstruksjonen på interiørbutikken Jysk på Carl Berners plass i Oslo sto i full fyr tirsdag. Det var fire personer på jobb i butikken da brannen brøt ut.

En person er skadet og sendt til sykehus, opplyser innsatsleder til Aftenpostens fotograf på stedet.

Det var ingen synlige flammer fra taket, men røyken var skadelig og folk ble bedt om å holde seg unna.

Brann- og redningsetaten hadde 13 biler og 33 mannskap på stedet. Røykdykkere jobbet med å få kontroll på brannen i annen etasje og på taket.

Ved 14-tiden var brannen under kontroll, og ut over ettermiddagen drev brannvesenet med etterslukking for å kontrollere at brannen ikke blusset opp igjen. Deretter begynte brannvesenet å sikre verdier.

Brannårsaken er ukjent, og saken blir etterforsket av politiet.

Det ligger i en Meny-butikk i første etasje av næringsbygget. Butikken har fått røykskader og vil være stengt i en periode fremover.

– Det veltet veldig mye røyk ut av vinduene, så pass at det var ubehagelig å puste da jeg gikk forbi, sier Sofie Skogstrøm (20).

Se bilder fra brannen nedenfor.

Brannmannskaper med vannslanger og utstyr ble løftet opp på og over taket, for å slukke brannen ovenfra.
Oslo Brann- og redningsetat hadde 13 biler og 33 brannfolk i arbeid på stedet, og røykdykkere var inne i bygget for å sjekke at ansatte og kunder hadde kommet seg ut.
Brannvesenet hugget hull flere steder i taket for å komme til med brannslanger.

Les mer om

  1. Brann
  2. Oslo