Oslo

Ap-Bøhler etter Holmlia-skytingen: Vil ha eget «gjengpoliti» i Oslo

Ap-politiker Jan Bøhler advarer mot hevntokter etter gjengvold i Oslo og vil ha en politienhet som utelukkende jobber med gjengkriminalitet.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler i Arbeiderpartiet mener det var en feil å legge ned seksjonen mot organisert kriminalitet og etterlyser nå en eget «gjengpoliti» i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Onsdag denne uken ble en mann i slutten av 20-årene truffet av flere skudd på Holmlia i Oslo, men er ikke livstruende skadet. Ingen er pågrepet i saken.

Dette er bare én av flere alvorlige hendelser på Holmlia den siste tiden.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler har i årevis fulgt utviklingen i Oslo-politiets arbeid mot gjenger, og etterlyser nå et eget «gjengpoliti».

 • LES OGSÅ: Gjenger slåss om revir på Holmlia

En mann ble skadet etter skyting i Ravnåsveien på Holmlia denne uken. Politiet leter etter spor på åstedet. Foto: Hans O. Torgersen

– Så lenge politiet ikke klarer å jobbe tett på for å avdekke selve gjengstrukturen, ta bakmenn og avverge hendelser, risikerer vi hevnspiraler. For gjengene handler det om å gjenopprette ære og status, kontroll over områder og narkotikaomsetning, sier Bøhler til Klassekampen.

Regjeringen har bevilget politiet i Oslo 30 millioner til forebygging i 2018, men til tross for at pengene ennå ikke er på plass, setter politiet inn ekstra ressurser på Holmlia.

– Nå later vi som om pengene har kommet og iverksetter en styrking av det forebyggende arbeidet, sa John Roger Lund, leder for enhet øst i oslopolitiet til NRK fredag.

Bøhler er glad for det, men mener det ikke er nok.

1. mai i fjor ble Oslo politidistrikts seksjon for organisert kriminalitet nedlagt som en del av politireformen.

– Sakene preges gjerne av at hverken gjerningsmann, offer eller vitner ønsker å snakke med politiet. Jeg mener sterkt at det var et feilgrep å legge ned seksjonen mot organisert kriminalitet, sier Bøhler til avisen.

Les mer om

 1. Jan Bøhler
 2. Oslo
 3. Gjengkriminalitet

Relevante artikler

 1. OSLO

  Politiet ber om flere tips etter Holmlia-skyting - stiller med mobil politipost i helgen

 2. POLITIKK

  Jan Bøhler (Ap): – Frp forstår ikke hvordan gjengene i Oslo opererer

 3. OSLO

  Politimesteren etter skyteepisode: Gjenger kniver om «revirer» på Holmlia

 4. OSLO

  Politiet mener Holmlia-gjeng tjener millioner på kriminalitet

 5. OSLO

  Bareier i nye avhør etter Kalasjnikov-angrep i Oslo

 6. NORGE

  Riksadvokat kaller inn til møte om gjengkriminalitet i Oslo