Oslo

Kastet gjenstander på bil - tre ungdommer tatt av politiet i Oslo i natt

Flere ungdommer kastet gjenstander på en bil på Haugerud natt til tirsdag. Da politiet kom, klarte flere å løpe fra stedet. De tre som politiet klarte å få tak på er 13, 14 og 15 år gamle.

Illustrasjonsbilde.
  • Wasim Riaz
    Journalist

Bilføreren stanset bilen og gikk mot gjengen med rundt ti ungdommer, men da ble han angrepet.

– Han går mot guttene for å konfrontere dem med at de hadde kastet noe på bilen hans. Da kaster de gjenstander mot ham, blant annet flasker. Han blir truffet av noe, men ikke skadet, forteller Jarle Kolstad, leder for seksjon for forebygging i Oslo-politiets enhet øst.

Føreren valgte da å kjøre fra stedet og han ringte politiet. Han beskrev da guttene som somaliske/pakistanske. Ifølge ham det snakk om ca. ti ungdommer.

  • LES OGSÅ: Kraftig økning i ungdomskriminaliteten i Oslo

Oppførte seg ufint mot politiet

– Da politipatruljene kommer til stedet på Haugerud, møter de noen ungdommer som passer til beskrivelsen. Ungdommene løper til alle kanter. Politiet får tak på tre av dem, forteller Kolstad. Han karakteriserer to av de tre som godt kjent av politiet.

Operasjonsleder Tor Jøkling i politiet forteller at det ikke var lett å håndtere ungdommene som ble anholdt.

– Det viste seg at disse hadde vært i kontakt med både politiet og barnevernet tidligere. Jeg har også fått tilbakemeldinger om at oppførte seg ufint mot politiet i natt, sier Jøkling.

På grunn av sin lave alder ble ungdommene kjørt hjem til sine foreldre.

– Vi har tatt en prat med foreldrene deres. Og så får barnevernet en melding om dem. Videre blir de fulgt opp i regi av barnevernet og forebyggende avdeling hos politiet, sier Jøkling.

Blir anmeldt

Til tross for sine lave aldre blir de tre anmeldt.

– Her var det mange alvorlige forhold. Bare det å kaste gjenstander på en bil kan føre til at bilen kan kjøre ut av veien. I tillegg ble det kastet gjenstander på føreren. Derfor vil vi anmelde saken. Og så får vi se an om vi får tak i ungdommene som løp fra stedet, sier Jøkling.

Siden den kriminelle lavalder er 15 år i Norge, vil ikke de unge under 15 år risikere straff for dette.

Operasjonsleder Jøkling legger ikke skjul på at han er forbauset over at så unge gutter befant seg utendørs midt på natten.

– Det er ikke normalt at unge i den alderen er ute så sent på natten. Vi skulle håpe at de var hjemme i sengen.

Les mer om

  1. Ungdom
  2. Oslo