Oslo

Vil ha åpne Oslo-barnehager midt på natten

Oslo skal starte forsøk med barnehager som er åpne om kvelden, natten og i helgen.

afp000304404-v7ZuhFV3hh.jpg
  • Kjersti Flugstad Eriksen

Det er langt fra alle som har arbeidstid fra åtte til fire. Men hvis mor og far har kveldsvakt, ogbarnehagenstenger fem, hva gjør man da?

En kilde som kjenner innholdet i byrådsavtalen som blir lagt frem klokken 11 i dag, sier til Klassekampen at de tre samarbeidspartiene Ap, SV og MDG har nemlig blitt enig om at det skal startes forsøk med kveldsåpne og helge— og nattåpne barnehager.

Har foreslått det før

Nettopp Ap, SV og MDG la høsten 2014 frem et privat forslag som gikk ut på nettopp forsøk med kveldsåpen og nattåpen barnehage.

Andreas Halse (A), Gülay Kutal (SV) og Harald Nissen (MDG) la frem et privat forslag om forsøk med nattåpen barnehage, og at den daværende kveldsåpne barnehagen i Rodeløkka barnehage i Bydel Grünerløkka ble barnehage for hele byen, for å få økt søking og et stabilt tilbud. Rodeløkka barnehage i Bydel Grünerløkka hadde et kveldsåpent barnehagetilbud frem til 2014, men det ble lagt ned. Det kveldsåpne tilbudet kostet bydelen ca. en million kroner i året.

Aftenposten besøkte Rodeløkka barnehage i 2011 - les om det her: Åpen barnehage foreslås stengt.

I forslaget skrev partiet at hvis tilbudet hadde vært et fast og byomfattende tilbud, ville søkningen vært større. Usikkerheten rundt tilbudet har ført til at det er færre foreldre om benytter seg av tilbudet. Det er klart behov for en kveldsåpen barnehage i Oslo.

I 2011 hadde Oslo to kveldsåpne barnehager. Les hva styrerne der sa om erfaringene derfra.