Johnsen: - Mente ikke å snakke ned østkanten

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) har fått massiv kritikk for sine uttalelser om Oslo.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen lot seg avbilde foran døren til sin nye leilighet i forbindelse med en reportasje i Hamar Arbeiderblad. Han har fått kritikk for flere av hans uttalelser om Oslo i artikkelen.

Tirsdag skrev Osloby om stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) fra Hedmark. I et intervju med Hamar Arbeiderblad, sier den ferske stortingsrepresentanten blant annet at han ønsket å bo i et sivilisert strøk på vestkanten i Oslo.

— Grønnegata er et fint strøk. Rett bak slottet. Jeg spurte spesifikt om å få bo der. De prøver jo å flytte politikerne lenger øst, men jeg var klart på at jeg ville bo på vestkanten. Det viktigste for meg er å få en stille leilighet i et sivilisert, stille strøk, hvor man kan ferdes trygt til og fra jobben. Jeg argumentere at jeg var fra bygda, og måte ha et stille sted å bo, eller klarer jeg ikke å fungere på Stortinget. Og det fikk jeg, sa Johnsen til Hamar Arbeiderblad.

Johnsen selv ønsket ikke å kommentere saken overfor Osloby mandag eller tirsdag kveld.

- Misforståelser

I en uttalelse sendt på e-post til Osloby, skriver han at det aldri har vært hans intensjon å snakke ned østkanten.

- I kjølvannet av et intervju jeg gjorde med Hamar Arbeiderblad 5. oktober, og som er gjengitt i en rekke andre medier, har det dessverre oppstått en del misforståelser. Disse vil jeg her forsøke å oppklare. I intervjuet kunne det se ut som om jeg snakket ned Oslos østkant. Det har aldri vært min intensjon, skriver Johnsen.

Han skriver videre at det heller ikke var et krav fra hans side å få bo på vestkanten.

— Jeg har heller aldri stilt noen krav om å skulle få tildelt stortingsleilighet på vestkanten. Det eneste som var viktig for meg da jeg skulle få tildelt leilighet som stortingsrepresentant, var at den lå sentralt – og i et rolig strøk, skriver Johnsen.

Ser frem til å bli kjent med Oslo

I intervjuet med Hamar Arbeiderblad sa Johnsen også at han føler seg tryggere i Moskva enn i Oslo, og at dette skyldtes de rødgrønnes asylpolitikk.

— Som fersk stortingsrepresentant vil jeg understreke at jeg ser frem til igjen å bli kjent med hele Oslo, vår hovedstad og byen jeg skal bo i de neste fire årene. Det er 20 år siden sist jeg bodde i byen, og jeg gleder meg til å oppleve både mangfoldet og mulighetene Oslo tilbyr, skriver han onsdag.

I en kommentar til overfallsvoldtektene i Slottsparken, like ved der Johnsen nå bor, mente han at også dette skyldtes de rødgrønne. Dette understreker han at ikke er tilfelle.

— Jeg vil også understreke at jeg ikke mener at noen andre enn gjerningspersonene har skyld i kriminaliteten og overfallsvoldtektene som har skjedd i hovedstaden vår, skriver Johnsen.