E18-forhandlingene mellom Oslo og Viken i ny vranglås

Forhandlingene om den nye E18 fra Lysaker til Ramstadsletta i Bærum, en del av Oslopakke 3, gikk igjen i vranglås. Partene skal ha nytt møte 16. juni.

E18 på Høvik i Bærum kommune.

Tirsdagens møte var det sjette forsøket på å bli enige om en ny, revidert Oslopakke 3-avtale etter forhandlingsbruddet i april.

– Vi har avtalt et nytt møte 16. juni, sier Anette Solli, gruppeleder for Høyre i Viken, til NTB.

Hun understreker at hun ikke har noen forhåpninger om at partene blir enige da heller.

– Sånn som det ser ut nå, er MDG og byrådet fast bestemt på å få utbyggingen av E18 ut av avtalen. Det er ikke vi med på, sier Solli.

Les også

Her står partene i E18-saken nå. Heller ikke denne fredagen ble et kompromiss klart.

MDG vil forhandle videre

Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) i Oslo er tydelig på at det ikke kan bygges mer motorvei enn det som ble avtalt i 2016.

– Men vi er klare til å forhandle videre om et gigantisk kollektivløft for Oslo-regionen med fem minutters avganger på alle T-banelinjer, lavere kollektivpriser og et bedre sykkeltilbud, sier Hermstad.

Oslo og Viken har forhandlet om pakken siden januar. Nye takster og prioriteringsrekkefølgen for prosjekter har vært sentrale punkter. Forhandlingene har også handlet om hvorvidt man skal godta regjeringens bomringavtale.

Daværende samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ga grønt lys for utbyggingen av E18-strekningen på drøyt fire kilometer i desember. Men i april brøt hans etterfølger Hareide forhandlingene fra statens side fordi Oslo og Viken ikke greide å bli enige om regjeringens opplegg.