22 evakuert i bygårdsbrann i Oslo

Den kraftige brannen i en bygård på Skillebekk i Oslo er slukket. Tilsammen 22 personer er evakuert.

Samtlige nødetater rykket ut til Munkedamsveien i forbindelse med brannen søndag kveld.

Klokken 22.36 søndag kveld ble politiet varslet om brann i en gammel bygård i Munkedamsveien i Oslo.

Det dreide seg om en brann i loftsetasjen. Første melding om brannen kom fra naboer som så røyk i en av leilighetene i gården. Deretter spredte brannen seg i takkonstruksjonen i bygården, og det var fare for at den kom til å spre seg til andre leiligheter i andre oppganger og i resten av kvartalet.

– Dette er en forholdsvis stor brann, med et omfattende slukningsarbeid, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Hans-Kristian Steen til Aftenposten ved 23.30-tiden søndag kveld.

Over 20 naboer i gården ble evakuert sent søndag kveld.

22 evakuert

– Vi har foreløpig ikke fått opplysninger om at noen er skadet, sier innsatsleder Runar Bjørsvik i Oslo-politiet sent søndag kveld.

– Tilsammen 22 personer er blitt evakuert. Hvor mange som får flytte hjem igjen, har vi ikke oversikt over enda, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB like før midnatt.

Innsatsleder for Oslo brann- og redningsetat, Jørgen Lie forklarte ved 23.30-tiden at brannvesenet hadde fått god kontroll på brannen.

– Det er en utfordrende bygningsmasse i og med at det er en eldre bygård. Vi kjørte på med mye ressurser og har hatt 27 mannskap i sving. Det ser ut til at vi har lykkes med de tiltakene vi har satt i gang, sier han.

To hjem er ødelagt

Lie melder at to leiligheter vil være ubeboelige etter brannen, både som følge av brannskader og rivningsskader i forbindelse med slukningsarbeidet.

– I en av leilighetene har det brent kraftig, det har også brent i takkonstruksjonen og i etasjeskiller i femte og sjette etasje. Vi vet foreløpig ikke hvor mange leiligheter brannen spredte seg til, sier Stokkli.

Operasjonslederen sier det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Det brant kraftig i en leilighet i Munkedamsveien i Oslo sentrum søndag kveld. Brannvesenet jobber med etterslukning på stedet hele natt til mandag.

Kunne spredt seg videre i bygget

Vaktkommandør Steen bekrefter at potensiell spredning var et stort problem i slukningsarbeidet.

Brannen har vært i takkonstruksjonen i etasjeskillet mellom to etasjer i øvrig del av bygget. Den opprinnelige brannen, som startet i en leilighet, er ved 23.30-tiden bekreftet slukket. Samtidig jobber brannvesenet med å komme frem til områder i bygget der brannen har spredt seg og fremdeles brenner.

– Vi river konstruksjonen for å komme til der det har spredt seg. Spredningspotensialet er ikke avklart, men vi kan ikke utelukke at dette kan spre seg videre i det samme bygget, sier Steen.