To 20-åringer fengslet i Prinsdal-saken

To 20-åringer ble fredag fengslet i henholdsvis tre og fire uker i forbindelse med drapet på Halil Kara (21) i Prinsdal.

Blomster og lys på stedet der Halil Kara ble skutt og drept.

Den ene er siktet for å ha hjulpet en av de tre drapssiktede med å flykte fra Norge, såkalt etterfølgende bistand. Han er ikke siktet for selve drapet.

20-åringen ble varetektsfengsles i tre uker med brev- og besøksforbud. Han ble ifølge sin forsvarer Petar Sekulic pågrepet i Norge onsdag, skriver VG.

– Som sagt erkjenner han ikke straffskyld og han opplever det som urimelig at han ble pågrepet, sa Sekulic til VG tidligere fredag.

Fra før er tre unge menn fra Oslo siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21), som ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

Pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia

En av disse ble etterlyst internasjonalt. Han ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia og utlevert tidligere denne uken. Mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

20-åringen har ikke ønsket å forklare seg for politiet, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Anne-Marie Hustad, til Aftenposten. Hun ønsker hverken å si noe om hvilke roller politiet mener de siktede har hatt, eller hva politiet mener er motivet for drapet.

– Hva førte til siktelsene? Var det tekniske funn på åstedet eller avhør?

– Det er et resultat av en samlet etterforskning, svarer Hustad.

Les også

Politiet: 20-åringen som er siktet i Prinsdal-saken, har tilknytning til gjengmiljøet

Politiet: Tilknytning til gjengmiljøet

En annen av de siktede, som også er 20 år gammel, satt allerede i varetekt, siktet for grov ulovlig bevæpning på offentlig sted, da han ble siktet i saken.

I kjennelsen fra tingretten i fengslingssaken i våpensaken heter det blant annet at «siktede er godt kjent for politiet, og han har som nevnt en tilknytning til gjengmiljøet. Han er blitt tatt to ganger, i løpet av kort tid, med svært farlig skytevåpen».

Øyvind Bratlien er forsvarer for 20-åringen. Da siktelsen ble kjent skrev han i en SMS til Aftenposten at hans klient sier han er uskyldig.

Den fjerde som er siktet i saken, er en 18 år gammel mann fra Oslo. Han erkjenner ikke straffskyld, men samtykket fredag i forrige uke til fire ukers varetektsfengsling.

Tirsdag i forrige uke ble det holdt minnestund for Halil Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Han ble gravlagt to dager senere i familiens hjemby Antalya i Tyrkia. 21-åringen jobbet som vikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.