Oslo

Mann siktet for bilbrann i Oslo

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet i forbindelse med en bilbrann på Vestli i Oslo tidligere denne måneden.

Tre biler ble totalskadet i to forskjellige bilbranner på Vestli i Oslo natt til fredag forrige uke.
  • NTB
  • Frode Sætran
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En mann i starten av 20-årene er siktet i forbindelse med en bilbrann på Vestli i Oslo tidligere denne måneden.

Mannen er siktet for grovt skadeverk, men har i avhør lørdag nektet for å ha hatt noe med bilbranner å gjøre og erkjenner ikke straffskyld, opplyser Oslo politidistrikt.

– Han har tilhørighet til området der noen av brannene har vært, sier politioverbetjent Rune Skjold ved seksjon for økonomi- og spesialetterforskning til NTB.

Skjold sier mannen har utenlandsk bakgrunn, men er norsk statsborger.

Knyttes ikke til andre branner

Ifølge politiet ble mannen pågrepet på bakgrunn av konkrete spor i saken. Politiet etterforsker flere bilbranner i hovedstaden den siste tiden.

– Det er ikke noe som tilsier at han kan knyttes til de andre brannene, men vi kan ikke utelukke det, forteller Skjold.

Mannen ble lørdag kveld løslatt av politiet, men er fortsatt siktet i saken.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke kommentere hvordan vi vurderer mistankegrunnlaget mot ham, sier vakthavende politiadvokat Line Borgen i Oslo politidistrikt til NTB.

17 bilbranner

Til sammen fire biler ble skadd i to forskjellige branner på Vestli natt til 9. juni i år. På grunn av etterforskningen ønsker politiet foreløpig ikke å tidfeste eller si noe mer konkret om brannen mannen er siktet for.

Hittil i år har det vært 17 bilbranner i østlige områder av Oslo, som Tøyen, Høybråten, Mortensrud, Vestli, Stovner og Furuset. Bare den siste uka er elleve biler skadd i brann. Områder som

Politioverbetjent Rune Skjold opplyser at det er satt inn store ressurser for å få dialog med befolkningen i de aktuelle bydelene.

Presisering: I en tidlig utgave av saken skrev vi ved en feil at mannen ikke var av utenlandsk opprinnelse. Det er nå endret.

Les også

  1. Politiet: Vet ikke om bilbranner har en sammenheng – jakter fortsatt mulige brannstiftere

  2. Statsministeren besøkte politiet på Stovner: – Mindre dramatisk enn det som blir fremstilt

Les mer om

  1. Brann
  2. Oslo