Mann alvorlig skadet i knivstikking i Oslo

En mann er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket på Ensjø bingo i Oslo. To antatte gjerningsmenn er pågrepet, men politiet jakter på én som stakk av.

Politiet aksjonerte søndag kveld mot flere adresser på Tøyen. Mannen til høyre ble påsatt håndjern, men ble senere sluppet fri.

Politiet fikk beskjed om knivstikkingen rett etter klokken 16 søndag ettermiddag. Til NTB beskrev politiet de alvorlige skadene som «kuttskader i hånd og bein».

En politipatrulje på vei til stedet, reagerte da de så to menn forsøke å gjemme seg, og tok kontroll over disse.

På den ene fant politiet en machetekniv. Også signalement og vitneopplysninger styrket mistanken.

– Dette er en voldshendelse. Det fremstår som det var en gjest på bingoen, altså fornærmede, som var målet for gjerningspersonene. Det er ikke noe som tyder på at det var et ran, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Den fornærmede og de to som er pågrepet, er kjente av politiet fra før.

To menn i 20-årene er pågrepet etter knivstikking på Ensjø.

Væpnet aksjon

Søndag kveld aksjonerte bevæpnet politi mot en bygård i Herslebs gate på Tøyen i Oslo. Der ble en person anholdt, men han ble rask sluppet fri igjen.

– Dette var en alvorlig hendelse det ble brukt både machete, kniv, og kjettinger som slagvåpen. Derfor er politifolkene bevæpnet og vi bruker tilstrekkelige ressurser så dette blir så udramatisk som mulig. Vi vil ha full kontroll hele veien, sier Gulbrandsen til Aftenposten.

Store politistyrker bidro under en aksjon mot en bygård i Herlebs gate søndag kveld.

Mange vitner

Tre til fire personer skal ha blitt observert løpende fra åstedet på Ensjø. Noen skal også ha benyttet sykkel.

– Det er mange vitner til hendelsen og vi foretar nå avhør av disse. Vi er også på stedet med mange ressurser, blant annet hundepatruljer og foretar søk i området, opplyste Gulbrandsen til NTB søndag ettermiddag.

Politiet vil eller kan foreløpig ikke fortelle hva som var motivet for knivstikkingen.