Oslo

Regimeskifte på Oslo Havn - Stilluf Karlsen ut av Havnestyret

Byrådet erstatter den mektige og kontroversielle lederen av Oslo Havn, Bernt Stilluf Karlsen, med tidligere statssekretær Roger Schjerva.

Etter 16 år blir omstridte Bernt Stilluf Karlsen skiftet ut som leder av Oslo havnestyre.
  • Stein Erik Kirkebøen

Det er magasinet Fri Fagbevegelse som omtaler byrådets dramatiske ommøblering i Havnestyret. Sammen med den tidligere SV-politkeren går blant andre Silje Kjosbakk, bedre kjent som bloggeren «Bryggesjauerfrue», og tidligere byrådsleder Erling Lae (H) inn som nye medlemmer i Havnestyret.

Blogger inn i styret

Det nye havnestyret ble i dag oppnevnt av byrådet i Oslo. Med seg i styret får Schjerva de to Høyre-politikerne Erling Lae og Merete Agerbak-Jensen, Hilde Singsaas fra Arbeiderpartiet og Geir Rognlien Elgvin fra Miljøpartiet. Siste person som er politisk oppnevnt i styret, er Silje Kjosbakken. Kjosbakken er kjent under bloggnavnet Bryggesjauerfrue og er gift med en havnearbeider. Hun er foreslått av partiet Rødt.

  • Bloggeren som trodde hun ikke kunne skrive er klar for Havnestyret.

Schjerva satt åtte år som statssekretær i Finansdepartementet under hele den rødgrønne perioden. Han har også tidligere erfaring fra havnestyret. Fra 2000 til 2005 var han medlem av Oslo havnestyre. Han har også arbeidet med kyst- og farvannsloven. Da la styret grunnlaget for hele Fjordby-utbyggingen.

Raymond Johansen: – Viktig signal

– Det er nok en kombinasjon av rikspolitisk erfaring og erfaringen fra Oslo havnestyre som gjør at jeg ble utnevnt. Det er en givende og krevende oppgave å sørge for at havna tar over mer av transporten fra lastebiler samtidig som vi skal en overgi arealer til byutvikling. Det er ingen lett oppgave, sier Schjerva til LO-Aktuelt.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen mener at det er oppnevnt et styre med veldig flinke folk og stor kompetanse. I tillegg til Schjerva er han veldig glad for at tidligere byrådsleder Erling Lae har sagt ja til å sitte i styret sammen med Agerbak-Jensen.

– Det har vært en del uro på havna, kommer det til å bli fred og ro nå?spør Fri Fagbevegelse.

– Vi håper at vi nå bidrar til at denne uroen legger seg. Det er et viktig signal fra oss om at havna er samfunnsmessig viktig, og at de vil samarbeide godt med en veldig dyktig administrasjon, svarer byrådsleder Johansen.

Les også

  1. Havnearbeiderne får ikke avtale, svarer med boikott av Oslo havn

  2. Byrådet valser over Oslo Havn etter asfaltvedtak

Les mer om

  1. Raymond Johansen
  2. Byutvikling