Oslo

10 tips for helgen 7.–10. desember

Karpe Diem på filmlerret, julekonserter med Sølvguttene og Domkirkens kor, julemarkeder og dans sørger for julestemning i Oslo i helgen.

Karpe Diem-filmen vises over hele landet fra torsdag til søndag. Nå har Sentrum scene satt opp ekstraforestillinger torsdag og søndag.
 • Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder

1. Adjø, Karpe

Karpe Diem avslutter sitt «Heisann Montebello»-prosjekt med en filmvisning som går over fire dager, fra torsdag 7. til søndag 10. på kinoer over hele landet, og billettsalget har gått som ei kule.

Det vil også Sentrum Scene være med på, så de har også satt opp ekstraforestillinger både torsdag og søndag. De er åpne for fans fra 12 år og oppover, med fri aldersgrense på galleriet og 18-årsgrense i hovedsalen.

 • Les intervju med Karpe Diem

Hvor: Sentrum scene

Når: Torsdag kl. 20 og søndag kl. 17 og 20


2. Hei, julemarkeder

Nå kan du drikke gløgg, spise pepperkaker og handle smågaver på byens julemarkeder frem til jul.

Førjul er julemarkedtid, og det har allerede poppet opp flere markeder rundt om i og utenfor byen. I de kommende dager og uker vil det komme flere, så det er bare å følge med. Hvem vet, kanskje du finner den perfekte gaven til tante Agathe og onkel Otto der?

Hvor: Spikersuppa, Youngstorget, Blaafarveværket, Bærums Verk

Når: Fra kl. 10 og utover alle dager


3. deLillos for store, deLillos for små

deLillos spiller for hele familien lørdag.

Tradisjonen tro spiller deLillos konsert for hele familien i førjulstiden. Tidligere i år kom bandets 17. album La oss bli fri for all nostalgi. Nå har både store og små muligheten til å få med seg deLillos: Først familiekonsert på ettermiddagen, og deretter en for de voksne på kvelden.

Hvor: Rockefeller

Når: Lørdag kl. XX og 20


4. Jingle Horse – ikke akkurat «Nøtteknekkeren»

Operaen inviterer til juleselskap med spøkelser, dans, skrekk og julekos.

Hva skjer når en gjeng livstrøtte skuespillere skal lage juleteater sammen med overarbeidede dansere fra Nasjonalballetten? Det får du vite i Jingle Horse! – en julespesial på Scene 2 i Operaen. Forestillingen er iscenesatt som et 50-talls TV-show, inspirert av Bing Crosby og Frank Sinatras «A Christmas Special». Publikum tas med inn i en rekke fortellinger som alle er knyttet til jul. Det blir hygge, uhygge, dans, julesanger, skrekk og spøkelser, en julenisse og snøfall. Alan Lucien Øien har regien.

Hvor: Den Norske Opera & Ballett Scene 2

Når: Torsdag, fredag kl. 19.30, lørdag kl. 18.30


5. Anna alene i kirken

Anna Ternheim kommer igjen til Oslo, denne gangen i en nedstrippet setting sammen med pianisten Martin Hederos (The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL)/Tonbruket). Det blir et eksklusivt utvalg både i omfang og i musikalsk uttrykk, så regn med en intim og magisk aften.

Hvor: Kulturkirken Jakob

Når: Torsdag kl. 19


6. Strømgren-koreografi med Oslo Danse Ensemble

Oslo Danse Ensemble (ODE) er tilbake På Dansens Hus med en splitter ny forestilling koreografert av Jo Strømgren. Salve Regina er en helaftens forestilling som bærer i seg troen på at ting skal bli bedre og assosierer over behovet for håp og lindring i vanskelige tider. Samarbeidet med Jo Strømgren kompani gjør også at ODE for første gang skal lanseres internasjonalt. Men først danser ODE julen inn på Oslos samtidsscene for dans.

Hvor: Dansens Hus

Når: Premiere lørdag kl. 19


7. Se der kommer Tore T ... Mods

Morten Abel

Stavangers gladgutter Mods er tilbake! Nå får også Oslo nyte godt av Morten Abel og tidløs hitsanger som «Tore Tang», «Meg må du hilsa på» og «Me to går alltid aleine». Duket for allsang i Spektrum altså.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Lørdag kl. 19.30


8. Jubelkor i Domkirken

Mektig klang når alle Domkirkens kor stemmer i.

Julekonserten Klinge skal et jubelkor betyr at alle korene i Oslo domkirke forener krefter for å synge julen inn. Oslo Domkirkes Guttekor, Trefoldighet Jentekor, Oslo Domkirkes Ungdomskor, Oslo Domkor og Consortium Vocale Oslo sørger for velklang under kunstnerisk ledelse av Vivianne Sydnes. Det blir mange kjente og kjære julesanger, men også noe nytt, blant annet en julekantate av Håkon Berge. Publikum inviteres også til allsang.
Hvor: Oslo domkirke

Når: Lørdag kl. 15.30 og 18, søndag kl. 16.30 og 19


9. Ha en fagott jul og et fagott nytt år

Oslo Fagottkor leker ikke jul på Folketeateret torsdag.

Som tidligere år er det duket for julekonserter med Oslo Fagottkor. Regn med høy glam- og glitterfaktor når koret stiller med større orkester og mer stæsj enn noensinne. «Stress og gnål er erstattet av strass og glitter, humor, show og musikk som gir deg gåsehud» sier et entusiastisk presseskriv.

Hvor: Folketeateret

Når: Torsdag kl. 18


10. Julekveld med Sølvguttene

Sølvguttene stiller med matrosdresser, lys og skinnende stemmeprakt under aulakonsertene fredag.

Sølvguttene er midt i julestria med solistoppdrag, opptredener og konsertopptredener hver dag i desember. Koret har allerede sunget julen inn på Vestlandet og i Gøteborg. Nå står to Aula-konserter for tur. Julekveld med Sølvguttene byr på variert julerepertoar med alt fra kjente og kjære julesanger som Glade Jul og Deilig er den himmel blå til White Christmas og Julekveldsvisa.

Hvor: Universitets Aula

Når: Fredag kl. 18 og 20.30

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

 1. Konsert
 2. Oslo
 3. Boligsalg på Bærums Verk
 4. Oslo Spektrum
 5. Musikk
 6. Jul
 7. Førjulstid